U prvom meču u Laktašima domaćin je slavio sa 76:55, dok se serija igra na tri dobijena meča.

Prvo finale nakon 19 godina za Banjalučane još uvijek ostavlja veliki utisak, a to je istakao i trener ekipe Zoran Kašćelan.

– Druga utakmica finala dolazi nakon poraza, ali još uvijek smo pod utiskom velikog rezultata iz polufinala i da smo jako zadovoljni što imamo priliku da odmjerimo snage sa Igokeom, klubom koji je mnogo većeg nivoa nego što su to takmičenja u kojima mi nastupamo.

Nakon ubjedljivog poraza u prvom susretu, Kašćelan smatra da razlika u kvalitetu ekipa nije baš toliko velika, te da će u drugom meču tražiti svoje šanse.

– U prvom meču je razlika u kvalitetu bila evidentna, mislim da ni mi nismo bili na maksimalnom nivou i da ćemo dobrom analizom imati mnogo više za prikazati.

Kašćelan očekuje i veliku podršku u dvorani Borik, a nema sumnje da će hram košarke u Banjaluci biti odlično popunjen, dodatni razlog za to biće i humanitarni karakter meča, pošto će sav prihod od ulaznica ići za liječenje sugrađanke Vesne.

– Istakao bih da će momci imati dobru podršku sa tribina, da su zaslužili tokom čitave sezone, sjajnim rezultatima i plasmanom u finale. Vjerujem to što je utakmica humanitarnog karaktera biće dodatni poziv za Banjalučane da napune dvoranu i da bude istinski spektakl.

Motiva igračima Borca neće faliti da na još bolji način krunišu ovu već sada odličnu sezonu, te uz male korekcije i više koncentracije pruže dostojan otpor gostima iz Laktaša

– Imamo svoje šanse protiv Igokee, pokazali smo to u Kupu. Stvarno smo podbacili u prvom meču, prije svega u napadu, dozvolili smo im da se razigraju i mislim ako to spriječimo imamo svoju šansu protiv njih koji su aspolutni favoriti- zaključio je centar Borca, Dušan Tanasković.