BITANGA Radović folira da odlazi iz politike ali ne da mandat

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Radović juče je zvanično napustio ovu stranku poručivši kako definitivno odlazi iz politike, ali po svemu sudeći, ipak, će dijelom učestvovati u političkom životu Republike Srpske.

Kako saznajemo, Radović je juče došao sa ispisnicom u Gradski odbor SDS u Banjaluci navodeći kako ne želi više da se bavi politikom. Međutim, kako je rekao, nema namjeru da vrati mandat SDS već će djelovati kao samostalni poslanik.

Da apsurd bude veći, kako tvrdi naš izvor, Radović je rekao da nema namjeru da se pojavljuje u parlamentu Srpske, niti da ulazi u neku drugu stranku.

– Mandat zadržava zbog benefita. Rekao je da mu je najveća životna greška što je ušao u politiku, odnosno u DNS pa u SDS – rekao je naš izvor.

Radović se juče nije javljao na telefon, a šef Kluba poslanika u parlamentu Srpske, Vukota Govedarica nije želio da komentariše njegov odlazak iz stranke, ističući da nije obaviješten o tome.

-Pročitao sam na nekim portalima da Radović napušta stranku. Mene nije obavijestio, pa ne mogu ništa da komentarišem – istakao je Govedarica.

Podsjećamo, Radović je sinoć potvrdio za medije da više neće biti politički aktivan što znači da mu „nije namjera da prelazi u neku drugu političku organizaciju“.

– Takođe, obzirom da sam doktor ekonomskih nauka, vjerovatno ću se angažovati i na fakultetu – dodao je on.

Radović se, inače, u poslednjih godinu dana povukao iz političkog života, ne daje izjave, niti se pojavljuje u NSRS. U parlamentu je bio svega dva puta i to prošle godine.