Baba Vanga za 2024. predvidjela treći svjetski rat: Od njenih riječi se ledi krv u žilama

Baba Vanga koja je navodno predvidjela 11. septembar i pandemiju kovida-19, takođe je dala jezivo predviđanje o trećem svjetskom ratu koje se ponovo pojavilo kako su tenzije između Irana i Izraela eskalirale.
Baba Vanga, koja je umrla prije 27 godina 1996. godine, bila je bugarska proročica koja je postala kultna figura među teoretičarima zavjere nakon što su se neke od njenih izjava pokazale jezivo istinitim, piše Dejli mejl.
Baba Vanga poznata kao i balkanski Nostradamus, ostavila je za sobom predviđanja za svaku godinu sve do 5079. godine, kada je rekla da će se desiti smak svijeta.
Po njenim riječima, 2024. godina navodno biće prepuna mračnih događaja, uključujući terorističke napade u Evropi, biološke napade i treći svjetski rat, a kako tenzije na Bliskom istoku rastu, neki od njih izgledaju jezivo vjerodostojni.
Kako je Iran u subotu izveo raketni i napad dronovima na Izrael, što je izazvalo odmazdu na Liban, neki su zabrinuti da bi se predviđanje moglo ostvariti.
Proročica je upozorila na nadolazeći talas terorizma i čak je sugerisala da se neotkrivena ‘velika zemlja’ bavi biološkim ratom.
Ona je upozorila da bi razvoj događaja mogao da dođe nakon napada Hamasa kada su napali južni Izrael i ubili 1.200 ljudi 7. oktobra 2023.
Iransko raspoređivanje dronova samoubica, projektila i raketa uglavnom su oborene od strane američkih i britanskih aviona, međutim, kako tenzije rastu, diskusije o trećem svjetskom ratu kruže društvenim medijima, dok svjetski lideri ostaju u stanju pripravnosti.
Baba Vanga tvrdila je da ima Božji dar koji joj je pomogao da vidi u budućnost nakon što je izgubila vid sa 12 godina.
Ona je ranije tačno predvidjela rusku invaziju na Ukrajinu, kao i napade 11. septembra u Njujorku.
Jednom je čak zastrašujuće tvrdila u intervjuu 1979. da će Rusija dominirati svijetom i da će predsjednik Vladimir Putin postati “gospodar svijeta”.
Tokom intervjua sa piscem Valentinom Sidorovim, ona je rekla da će Putinova “slava” ostati “netaknuta”.
Ona je rekla: “Sve će se otopiti, kao led, samo će jedno ostati netaknuto – Vladimirova slava, slava Rusije. Ona će sve ukloniti s puta i ne samo da će biti zadržana, već će postati i gospodar svijeta.”
Tvrdi se da je tokom svoje 50-godišnje karijere predvidjela i pandemiju korona virusa, černobiljsku katastrofu u Ukrajini 1986. i smrt princeze Dajane 1997. godine.