Kamion probio rampu i naletio na kolonu vozila kod Stare Gradiške: Više povrijeđenih

Ukupno 18 povrijeđenih osoba, od kojih tri teže, primljeno je poslijepodne u novogradišku bolnicu nakon saobraćajne nesreće kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, potvrđeno je iz bolnice.
“Zaprimili smo 18 povrijeđenih osoba, tri su teško povrijeđene. Još uvijek su povrijeđeni u obradi. Među povrijeđenima ima i djece. Tri teško povrijeđene osobe nisu u životnoj opasnosti, ali imaju teške povrede”, potvrdio je dežurni hirurg novogradiške bolnice dr. Darko Kikić.
Teretno vozilo naletjelo je na petnaestak drugih koja su stajala u koloni, saopštila je PU brodsko-posavske u Hrvatskoj.
“U blizini naplatne postaje Okučani vozač teretnog vozila rumunskih registarskih oznaka je najprije bez zaustavljanja probio naplatnu rampu, a nakon toga, skrenuo je lijevo u smjeru graničnog prelaza gdje je bez zaustavljanja najprije udario u jedno vozilo, a nakon nekoliko kilometara je udario u još 16 vozila, a potom sletio u odvodni kanal”, rekao je Mijo Kršić, voditelj službe za javni red i sigurnost PU brodsko-posavske, s mjesta nesreće u blizini graničnog prelaza.
Vatrogasci su na terenu rezali dijelove automobila kako bi izvukli povrijeđene. Uključila se i civilna zaštita čiji su pripadnici pružili pomoć u obliku hrane i vode onima koji su za vrijeme uviđaja ostali na mjestu događaja.
Još uvijek nije poznat uzrok nesreće, a rumunski državljanin nalazi se u bolnici Nova Gradiška gdje ga testiraju na alkohol i drogu.
Išao je prema Bosni i Hercegovini, a više detalja biće poznato nakon prvog ispitivanja.
Kako kažu, oko 16.31 sati primili su dojavu o nesreći na državnom putu D5 od Novog Varoša prema graničnom prelazu Stara Gradiška.
Saobrbraćaj na prelazu Stara Gradiška je obustavljen u oba smjera i odvija se alternativnim pravcima.