Igor Dodik pozvao svakog člana stranke da se aktivira

Organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik izjavio je da odgovorna nacionalna politika ove stranke ima ogromnu podršku među građanima i da će to biti okosnica politike SNSD-a oko koje će se okupljati i u narednom periodu.
– Ono što još više mora da dođe do izražaja je borba za otvaranje novih radnih mjesta, a samim tim i dodatno poboljšanje položaja radnika, jasnije sprovođenje mjera demografske politike, ali i isticanje značaja adekvatnog obrazovanja kako bismo zaista držali korak sa svijetom kada je riječ o zanimanjima budućnosti.
Samim tim, stvorićemo pretpostavke kojima ćemo zadržati naše ljude da žive i stvaraju u svojoj zemlji. Trebaju nam nove bolnice, ali u njima moramo da imamo i najbolje ljekare i druge medicinske radnike. SNSD će posebno ostati posvećen dodatnom poboljšanju položaja najstarije populacije, jer svaki penzioner zaslužuje dostojanstvenu starost – naglasio je Dodik.
Sve ovo je već dio našeg puta, rekao je organizacioni sekretar SNSD-a za Srnu, ali sigurno je da ćemo morati biti i mnogo uporniji i brži u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.
– Na tim smjernicama ćemo temeljiti i našu platformu za ovogodišnje lokalne izbore koja je u pripremi. Od SNSD-a se očekuje konkretno i najbolje, i to ćemo i ponuditi građanima – najavio je Dodik.
On je rekao da svaka gradska i opštinska organizacija SNSD-a mora da bude za primjer, te da je zato već počeo sa radom na terenu, jer i najmanji nedostatak mora da bude otklonjen.
Dodik je naglasio da to zaslužuju građani koji su i do sada nesebično davali povjerenje SNSD-u.
– Zato pozivam svakog člana SNSD-a da se dodatno aktivira u narednom periodu, ali i da predlaže i ne bježi od kritike, kako bi razvoj u svakoj lokalnoj zajednici u još većoj mjeri došao da izražaja. I, naravno, da nikad ne zaboravimo da je snažan SNSD i garancija snažne Republike Srpske, što se već nebrojeno puta pokazalo – istakao je Dodik.
Organizacioni sekretar SNSD-a je rekao da im je cilj da ove godine uvećaju i ojačaju svoje kapacitete u smislu novih članova, ali i bolje organizacije na terenu.
Dodik je rekao da je sasvim logično da se od mlađe generacije očekuje da donese novu snagu i energiju, kao i uvijek neophodnu jasnu viziju.
– Sve to je veliki izazov, ali i motivacija, jer ova stranka sada broji više od 202 hiljade članova i godinama unazad dobija povjerenje naroda. To dovoljno govori u kakvoj smo obavezi da, upravo na terenu, zaista vidimo i čujemo svakog čovjeka, osluškujući njegove potrebe, razmišljanja, strahove i nade – istakao je Dodik.
Na pitanje šta za njega predstavlja pozicija organizacionog sekretara najveće i najjače partije u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da ona sama po sebi predstavlja veliku odgovornost, obavezu i posvećenost.
– Preuzeti organizacione poslove stranke koja je već decenijama među najuticajnijim stranakama ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu, veliki je izazov u nekoliko važnih segmenata – naveo je Dodik.
On je pojasnio da najprije, upravo zbog tradicije i snage koju ima SNSD, treba očuvati i sačuvati sve njene tekovine, ne odstupajući od temeljnih vrijednosti, ali prihvatajući neke nove izazove, novo vrijeme i nove ljude koji će u stranku ulagati svoje znanje, entuzijazam i kredibilitet.
– Imajući u vidu da su upravo ljudi širom Republike Srpske, koji su bili i ostali naša najveća podrška, ujedno i naša najveća snaga, SNSD će u narednom periodu još više biti usmjeren upravo na svakog čovjeka, na svaki mjesni odbor i svakog njegovog člana – poručio je organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik.