PROTEST NASTAVLJEN I DANAS Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju Stanivukovića nazvali LOPOVOM, najavili ulaz u Gradsku upravu

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju najavljuju da će ući u Gradsku upravu

BANJALUKA – Protesti roditelja i staratelja osoba sa poteškoćama u razvoju nastavljeni su i danas u Banjaluci.

Svoje nezadovoljstvo zbog kašnjenja isplate naknada za tuđu njegu, prevoz i ličnu invalidninu istakli su okupljanjem ispred zgrade Gradske uprave.

Nezadovoljne roditelje i ovog puta je obišao gradonačelnik Draško Stanivuković, sa svojim saradnicima.

“Ovo je prestrašno doveli ste socijalu ovdje. Dužni ste i Bogu i narodu”, kazali su roditelji Stanivukoviću, te ga upitali “šta su radili do sada”.

Stanivuković je odgovorio da nema pravo realokacije, te da se sjednica Skupštine grada ne održava i zato se ne mogu usvojiti bitne stvari.

Nezadovoljni i izrevoltirani roditelji i staratelji djece sa poteškoćama u razvoju gradonačelnika su nazvali lopovom, te da je “pokrao čitav budžet kako bi radio kružne tokove”.

Okupljeni roditelji izrevoltirani time što se Ljubo Ninković, predsjednik Skupšnine grada, još nije pojavio i objasnio zašto nisu dobili ono što ih sljeduje, istakli su da će ući u Gradsku upravu.

“Ninković ima pres ulazimo unutra u 12 časova, niko nam to ne može zabraniti”, kazali su oni, a Stanivuković im je odobrio ulaz u Gradsku upravu.

Stanivuković je istakao da je ova sredstva bilo izazovno planirati krajem 2022. godine, a u međuvremenu došlo je do povećanja plate i zapošljavanja radnika u Centru za socijalni rad.

“Moj stav je da se održi sjednica Skupštine grada i da se riješi problem. Mi smo dali prijedlog rebalansa, a sjednice nema. Pripremili smo rebalans koji sve rješava i samo ga treba usvojiti” rekao je on, te dodao da ne može uraditi ništa bez sjednice.

Kako kaže nema nikakvog odgovora od Skupštine grada.

“Ovo je pogana politička trka koja ne bira žrtve”, zaključio je on.