Protest taksista u Banjaluci, saobraćajna revolucija “pojela” preko 30 stajališta

Desetine taksi vozila blokiralo je jutros centar Banjaluke kao znak upozorenja zbog izgubljenih stajališta na nekoliko lokacija u užem gradskom jezgru.

Predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi” Dragan Purišić rekao je da su se taksisti odlučili na protest upozorenja jer nisu imali drugog izbora, navodeći da ih čelnici iz Gradske uprave mjesecima zavlače i ne pronalaze zamjenska rješenja za izgubljena stajališta.

– Pola godine nas vuku s pregovorima da bi dva dana pred Novu godinu rekli da ne možemo dobiti zamjenska stajališta zbog čega smo se dogovorili da prvi radni dan u 2024. godini blokiramo grad i tražimo svoja prava. Blokada će danas trajati sat vremena, a ukoliko ne dođe do dogovora blokiraćemo komplet grad narednih dana  i pridružiće nam se se sva taksi udruženja u gradu – rekao je Purišić.

Istako je da u današoj blokadi učestvuju taksi prevoznici iz tri gradska udruženja, “Banjalučki taksi”, “Ideal” i “Bel” taksi koji su ostali bez 31 stajališta u centru grada.

Purišić je naveo da su zbog radova i takozvane saobraćajne revolucije u gradu ostali bez 15 stajališta kod parka “Petar Kočić”, na Trgu srpskih junaka, su imali 12 mjesta ѕa stajanje, jedno kod hotela “Bosna”, četiri kod Krajiške kuće, te pet kod Gradske tržnice.

– Na svim tim lokacijama velika je frekvencija građana, a samim tim i potreba za taksi uslugama. Šef Odjeljenja za saobraćaj u Gradskoj upravi Milenko Džever nas je izigrao, i ne znamo da li je gradonačelnik upoznat s tim. Vjerovatno jeste, ali i ako nije, sada ima priliku da se upozna i uputi šta se dešava – naglasio je Purišić.