Zvaničnici i veliki broj građana na skupu “Branimo Srpsku” u Istočnom Novom Sarajevu

Narodni skup “Branimo Srpsku” održaan se u Istočnom Novom Sarajevu u sportskoj dvorani na Trgu Srbije.

Skupu su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, čelnici grada Istočno Sarajevo i opština u sastavu ovog grada.

Na narodnom skupu okupio se veliki broj građana iz opština Istočnog Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije.

Srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović rekla je da je Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvijek znao prepoznati opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite Srpske.

“Srpsko Sarajevo je onaj grad koji pokazuje da se nećemo nikada umoriti od ljubavi za Republiku Srpsku i da nam nikada neće dosaditi da branimo njene interese. Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mjestu.

“Oni koji napadaju Srpsku i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda Srpske. Odavdje se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneseno zla. Ne smijemo iznevjeriti one koji su dali živote za Srpsku, ne smijemo iznevjeriti našu Republiku”, rekao je Višković.

Sa skupova koji su do sada održani u Bijeljini, Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Gradišci i Derventi poručeno je da su građani odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.