POBIJEDIO MAĐARA: Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u treće kolo Rolan Garosa u Parizu. On je poslije dva sata i 45 minuta borbe savladao mađarskog predstavnika Martona Fučoviča sa 3:0, po setovima 7:6 (7:2), 6:0 i 6:3.

Najveći dio ovog meča igran je u prvom setu koji je trajao čitavih 87 minuta. Mnogo problema igračima pravio je i vjetar koji im je često podizao oblake šljake u lice, što je Novaka prilično iritiralo i odražavalo se na njegovu igru.

Pritom je ponovo upućivao ljutite reakcije ka svom boksu i treneru Ivaniševiću, što u posljednje vrijeme postaje sve primijetnije.

Činilo se, ipak, da će Đoković lakše dobiti ovaj set, jer je vodio sa 5:3, ali onda Fučovič uspijeva da poravna rezultat i izbori se za ulazak u taj-brejk. Tu je Novak zaigrao znatno bolje, dobio ga sa 7:2, poslije čega mu je u nastavku meča bilo mnogo lakše.

Pogotovo u drugom setu u kom Fučovič nije osvojio ni gem, ali ni u trećem nije uspio da ozbiljnije ugrozi Đokovićev trijumf, iako je pri rezultatu 5:2 uspio da napravi brejk i produži ovaj meč za još desetak minuta.

Novak će se u trećem kolu sastati sa Alehandrom Davidovič-Fokinom, španskim teniserom koji je ranije danas savladao Francuza Luku Van Aša sa 3:0 u setovima.