MUP: Igor Dodik nema državljanstvo Hrvatske, niti ga je zatražio

Informacija da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, dobio hrvatsko državljanstvo je još jedna od podvala Nebojše Vukanovića. Prema saznanjima Nacional.hr, Dodik niti ima državljanstvo Hrvatske niti je podnio zahtjev za dobijanje istog.
Kako izvor blizak policiji tvrdi, vijest koja se proširila o Igoru Dodiku nije istinita te dodaje da nije podnesen ni zahtjev za dobijanje državljanstva.
Nacional je pitao Ministarstvo unutrašnjih poslova, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.
“Uvidom u evidenciju zahtjeva za sticanje hrvatskog državljanstva prirođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutrašnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za sticanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodijeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenijeli neki mediji je netačna”, navode iz MUP-a za Nacional.hr.
Podsjetimo, bivši inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske Nikola Kajkić rekao je da je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, prije 15 dana dobio državljanstvo Hrvatske.
Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red tokom obraćanja medijima i na svojim portalima širio je ovu informaciju koja je bila lažna.