Vukanović u znak protesta parkirao auto ispred ulaza u Narodnu skupštinu (VIDEO)

 Šef Kluba poslanika Za pravdu i red Nebojša Vukanović parkirao je automobil ispred ulaza u Narodnu skupštinu Republike Srpske (NSRS).

Kao razlog je naveden taj što većina u parlamentu nije podržala izbor Milana Petrovića iz SDS-a za potpredsjednika NSRS.

Izrevoltiran tom odlukom, Vukanović je dovezao tojotu ispred ulaza u parlament.

Vukanović nije prihvatio zahtjev policajca da pomjeri automobil, jer, kako je istakao, vlast teroriše Narodnu skupštinu i opoziciju.

“Ja sam ovu tojotu platio u Trebinju 6.300 KM, služi mi za prevoz, ali želim da smanjim siledžijstvo ove vlasti”, kazao je on.

“Institucije ne rade svoj posao, mi nismo kese čipsa da nas gaze. Opozicija ima pravo po poslovniku na potpredsjednika Narodne skupštine RS. Ovo je sve privid demokratije. Niko njima ne daje pravo da gaze poslovnik. I sad će mene da uhapse, ja sam spreman za svaku kaznu”, istakao je on, dodajući:

“Ovo je moj krik. Izvinjavam se policiji i skupštinskom osoblju ali se zakon mora poštovati. Imaju većinu i mogu da rade šta hoće”.

Istakao je da ne žele da budu u okvirima koji nameće režim.

“Ovo nije nikakvo nasilje. Živimo u režimu koji krši osnovna ljudska i građanska prava”.

“Ja živim bolje od Novaka Đokovića. Izašao sam iz kredita i iz svih penala koje sam imao. Mogao sam kupiti bolje auto, ali ja imam veće prihode nego Radovan Višković, nisam populista, imam pet prosječnih plata”, naveo je Vukanović odgovorajući na pitanje novinara: Kako komentariše komentar premijera Viškovića da on kao predsjednik Kluba poslanika treba da ima bolje auto?