Vrh Repuplike Srpske čestitao 1. maj

Dodik je poručio da je “obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da istaknemo značaj prava i zaštite radnika, socijalne pravde, solidarnosti i drugih vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo”.

– Institucije Srpske nastaviće da rade na poboljšanju cjelokupne ekonomske situacije i položaja radnika kroz saradnju sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, te tako sačuvaju i obezbijede nova radna mjesta. Ulagaćemo i dalje značajne napore sa ciljem perspektivnije budućnosti Srpske, završiti započete projekte i pokrenuti nove investicije na dobrobit svih njenih građana – navodi se u čestitki predsjednika Srpske.

Cvijanović: Praznik rada obavezuje nas da radimo na izgradnji boljeg društva

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj i BiH povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

– Praznik rada, koji predstavlja simbol borbe za radnička prava, socijalnu pravednost i solidarnosti, obavezuje nas da istrajno radimo na izgradnji boljeg društva i jednakih šansi za sve – naglasila je Cvijanović u čestitki.

Ona je istakla da imperativ u radu svih institucija mora biti jačanje privrede, poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih, sprečavanje odlaska mladih, stručnjaka i radne snage u inostranstvo, te unapređenje ukupnih prava radnika, posebno u realnom sektoru.

– U želji da u narednom periodu svjedočimo snažnijem ekonomskom rastu, povećanju broja radnih mjesta, plata i penzija, a samim tim i povećanju životnog standarda svih građana, upućujem vam srdačne čestitke i da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedete predstojeće prvomajske praznike – poručila je Cvijanović.

Višković: Prava i položaj radnika među ključnim prioritetima Vlade Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je građanima Srpske čestitku povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje lično ime, upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom Međunarodnog praznika rada, u želji da Prvi maj provedete u tradicionalnom, prazničnom raspoloženju – navodi se u čestitki premijera Srpske.

Višković je naglasio da su “prava i položaj radnika, kao i stalna nastojanja za unapređenje životnog standarda, jedan od ključnih prioriteta Vlade Srpske”.

– U periodu iza nas, preduzimali smo brojne, sistemske mjere s ciljem unapređenja položaja radnika, što je doprinijelo značajnom povećanju primanja zaposlenih i smanjenju broja nezaposlenih. Kroz konstatni, socijalni dijalog, nastojali smo da svaka donesena mjera dovede do poboljšanja položaja radnika, a dalje unapređenje životnog standarda i povećanje plata ostaje jedan od naših ključnih izazova za budućnost – navodi se u čestitki premijera Srpske.