U šta je otišlo 600.000KM za most u Trapistima? FOTO

Od prvobitno predviđenih manje od 200.000 maraka za sanaciju mosta u banjalučkom naselju Trapisti, Gradska uprava je na ove radove potrošila nevjerovatnih oko 600.000 maraka. Most je zvanično otvoren krajem prošle godine, a za samo par mjeseci nalazi se u jako lošem stanju.
Pored toga što most drži trula konstrukcija, koja je ostala nepromijenjena još za vrijeme rekonstrukcije, ono što brine mještane u ovom naselju jesu i daske na mostu, a za koje su očigledno zafalila sredstva pa su iste ostale neofarbane.
“Još koja kiša i one će biti iste kao i ove trule grede ispod mosta. Pa sada se vidi i sa strana ove noseće grede na kojima se nalazi metalna konstrukcija propadaju i trava niče iz njih. Do kad će nam potrajati bog sami zna. Žali bože samo para koje su boga pitaj gdje završile s obzirom da on već propada uveliko”, kazao je za naš portal jedan od mještana.
Kao što je kazao naš sagovornik, vidno je da most propada te da je drvena konstrukcija već dotrajala kroz samo par mjeseci, iako je oko 600.000KM u njega uloženo.
Noseći stubovi na mostu i dalje izgledaju oronulo i nesigurno za upotrebu, a djeluje da sve što je urađeno jeste lakiranje ograde na mostu. O tome je u više navrata govorio i predsjednik Mjesne zajednice Lazarevo 1 Igor Vidović, kao i drugi mještani, međutim uzaludno.