Sukob Jelene Trivić i Branislava Borenovića

Sukob Branislava Borenovića i Jelene Trivić otvorili su novi front sujeta u opoziciji!

Očigledno je da stvari u PDP-u ne funkcionišu baš najbolje, a udare, prema informacijama  trpe, što se kaže,  „i spolja i iznutra“.

Izbori koji će biti održani iduće godine partiji će donijeti ili spas ili slom, a apsolutni prioritet cjelokupnog posla, ma šta ko govorio, jeste da i dalje budu na čelu Banjaluke.

Isti cilj imaće sasvim sigurno i Narodni front, a kao kandidat se pominje jedino ime Jelene Trivić, upravo zbog njenog sukoba sa Stanivukovićem.

Sigurno je da i jedno i drugo imaju pozamašan broj pristalica, ali to samo znači da će obostrana kandidatura podijelili ionako podijeljene građane.

A podijeliće i opoziciju, pa se postavlja pitanje ko će koga i iz kojih ciljeva podržati?

„Dobar dio opozicije će se ujediniti da, prije svega, sruši Draška Stanivukovića. Tu mislim na one koji smatraju da ih je aktuelni gradonačelnik Banjaluke izdao nakon lokalnih izbora prije tri godine, dakle na Nebojšu Vukanovića i Jelenu Trivić.

To je, kako stvari sada stoje, jedina stvar koja može ujediniti opoziciju uoči lokalnih izbora naredne godine“, kaže novinar Goran Dakić za Nezavisne novine.

Knedla se ne guta tako lako ni van Banjaluke.

Predsjednik Pokreta Za pravdu i red Nebojša Vukanović poručio je nedavno da će oni dati svog kandidata za gradonačelnika Trebinja, a isto tako otvoreno se priča da će Narodni front izaći sa svojim imenom.

Poznajući stavove i jednih i drugih, biće vruće i na jugu Srpske.

Isto tako, teško je očekivati da će u ova dva grada SDS imati svoje kandidate, jer nemaju dovoljnu podršku građana, pa ukoliko dođe do toga da se moraju odlučiti kome idu njihovi glasovi, mogli bi doći u situaciju da njihov kandidat za načelnike/gradonačelnike izgubi „prijateljsku ruku“ (poput Bijeljine).

„Sa ovolikim brojem sujeta naprosto je nemoguće doći do jedne ili eventualno dvije kolone.

Svako tu za sebe misli da je najbolji, najljepši i najpametniji.

SDS i PDP još nisu pali koliko su zaslužili, dakle i dalje imaju određenu snagu na terenu, a sa druge strane Narodni front i Vukanovićeva Lista Za pravdu i red tražiće ono što ne mogu da dobiju.

Sukob Branislava Borenovića i Jelene Trivić

Ko će u takvoj situaciji profitirati? SNSD. I tako je već, evo, 16 godina“, naglašava Dakić.

Analitičarka Tanja Topić navodi da problemi neće zaobići ni vlast ni opoziciju.

„Veliki problem će biti kako motivisati građane, nestranačke pojedince da izađu na izbore.

Međusobna trvenja između vlasti i opozicije, pa potom među strankama pojedinačno mnogima su ogadila politiku pa je maksima prema kojoj su svi oni isti dobrano zaživjela među građanima“, zaključuje ona.