Stanivuković za tri mjeseca ugasio 5 parkinga u gradu

Nakon gašenja parkinga ispred Palasa, Kraša, Hotela Bosna, Ferhadije danas je ugašen i 5 parking na staroj autobuskoj stanici. Iako je gradonačelnik Draško Stanivuković kazao kako za njega ne važe ovozemaljski zakoni, danas je zvanično poklekao pred odlukom Ustavnog suda BiH. Pomenutom odlukom “Autoprevoz” je ovog jutra ušao u posjed zemljišta Stare autobuske stanice, a čime je Banjaluka ostala bez još jednog parkirališta u centru grada.

Generalni direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić rekao je da su ušli u svoju imovinu i od danas upravljaju sa okolnim parcelama.

“Ove parcele nikada nisu ni bile parking. Grad je to bespravno uzeo u svoje ruke i godinama naplaćivao parking”, rekao je Đurić i pojasnio da su oni spremni da, kada su građani već navikli, te parcele ostanu parking, samo što bi u tom slučaju trebali da sa Gradom potpišu ugovor jer naplata parkinga smatra se jednom od komunalnih djelatnosti. Naplatu, kako je rekao,niko ne može da radi bez ugovora sa Gradom.

Od Stanivukovića ni riječi o pomenutom ugovoru tako da Grad ostaje bez još jednog mjesta za parkiranje u samom centru, pored Krašovog parkinga, parkinga kod Palasa, Ulica Zdravkla Čelara (kod Ekvatora), a danas zvanično i Stara autobuska.

Prvi čovjek Grada je priznao kako je njegovo pojavljivanje na Staroj autobuskoj samo blefiranje te da je “Autoprevoz” ušao u posjed. Stanivuković je dodao da se tim blefom i pukom srećom mogu nadati da Autoprevoz odustane od 50 miliona tužbenih zakona, od kojih se nikada ne zna šta može biti na sudu i šta će biti naplaćeno. Uvjerava da dio prihoda od ovog parkinga ostaje u kasi Grada, a kako će isplatiti dugovanja nije kazao, sve u svemu milioni će biti namireni iz džepa građana.

Podsjećanja radi, kada je Stanivuković imao prvi performans na Staroj autobuskoj stanici kazao je kako Grad nema traženih 12 miliona te i da hoće, ne može im uplatiti, međutim, prema najnovijim informacijama dugovanje premašuje i 50 miliona.

Jedno je sigurno, ovim tempom i načinom vođenja Grada uskoro će se pješaci sudarati po ulicama, a ne samo automobili.