Stanivuković za nelegalni park kod „Delte“ daje više od tri miliona KM

Aktuelna gradska administracija u Banjaluci je skoro pa udvostručila sredstva za izgradnju novog parka kod tržnog centra „Delta“ koje samo u prvoj fazi treba da proguta više od tri miliona KM.

To je vidljivo iz tenderske dokumentacije za izbor najpovoljnijeg ponuđača za gradnju ovog parka koja je danas objavljena, a u kojoj je navedeno da će u prvu fazu realizacije ovog projekta biti uloženo 2,6 miliona KM bez PDV-a ili 3,1 milion KM sa uračunatim porezom.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. oktobar, a kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena. Rok za izvođenje radova je 180 dana od dana uvođenja u posao.

Među uslovima koje ponuđači treba da ispunjavaju, između ostalog, navedeno je da moraju imati pozitivno poslovanje u prošloj godini, kao i da imaju iskustvo u realizaciji jednog ugovora u izgradnji parka ili sličnih projekata u zadnjih pet godina, vrijednog 2,5 miliona KM.

Suma navedena u tenderu je skoro dva puta veća u odnosu na prethodne informacije, koje su stigle iz Grada Banjaluka.

Kako je CAPITAL ranije pisao u tekstu Nakon arene Stanivuković bez dozvola gradi i park, prvobitno je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio da će za prvu fazu biti potrebno 1,5 miliona KM.

Nekoliko dana kasnije je v.d. načelnik Odjeljenja za komunalne poslove potvrdio da je budžet povećan i da će za prvi fazu realizacije projekta biti predviđeno 1,7 miliona KM. Ta suma i stavka je naknadno ubačena i u plan javnih nabavki grada Banjaluka.

Izgleda da ni ta suma nije bila dovoljna jer je tenderskom dokumentacijom ponovo uvećana.

Izgradnja parka kod tržnog centra “Delta” je projekat za koji se zalaže administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića od njegovog dolaska na vlast u Banjaluci, ali do sada bez uspjeha. Objava tendera predstavlja prvi konkretan korak ka realizaciji tog projekta.