Stanivuković uživa u Budvi, a poplave i dalje prijete

Ogorčeni i nemoćni mještani Priječana ostavljeni su bez adekvatne zaštite od nepogoda, dok gradonačelnik Stanivuković boravi na radničkim igrama u Budvi

Jedan zabrinuti mještanin izrazio je svoju brigu: “Kiša svakodnevno pada, a fekalne vode ulaze u dvorišta, gdje se igraju mala djeca.”

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, posjetio mještane Priječana kako bi se upoznao s njihovom situacijom usljed poplava. Međutim, gradonačelnik Stanivuković i njegov elitni odred su odsutni od prošle sedmice, dok se građani bore s izazovima koje donosi obilna kiša.

Ninković je potvrdio da se Stanivuković još uvijek nije vratio u Banjaluku te da nije sazvao sjednicu Štaba za vanredne situacije.

“Prijedlog Skupštine Grada je hitno formiranje stručne komisije koja bi pomogla stanovnicima i sanirala infrastrukturu oštećenu bujičnim poplavama. Mještani su sve više obuzeti strahom svaki put kad vide vremensku prognozu i najavljene padavine”, izjavio je Ninković.

Podsjećamo, jak i obilan pljusak pogodio je juče banjalučko naselje Priječani, ostavljajući više ulica poplavljenim i stvarajući velike probleme za stanovnike.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda i danas je stiglo upozorenje na obilne padavine za naredne dana i mogućnost pojave poplava.

Zabrinuti mještani strahuju jer odvodni kanali još uvijek nisu pročišćeni.