STANIVUKOVIĆ SE DŽABA NADAO: Odbornici žele sjednicu ali ne i rebalans

Prvi čovjek Grada Draško Stanivuković na sve načine pokušava glumeći žrtvu javnosti pokazati kako ima podršku većine u banjalučkoj Skupštini, međutim u realnosti je to drugačije. Naime, prvi čovjek Grada je juče mahao papirom na kome se nalaze potpisi odbornika navodeći kako su pomenuti za Rebalans, međutim ta tvrdnja se ispostavila kao neistina.

Odbornik u banjalučkoj Skupštini iz pokreta „Narodni front – Banjaluka zove“ Saša Lazić naglasio je kako je njegovo prisustvo sjednicama redovno te se zalaže za održavanje istih, ali da neće glasati za Rebalans, kao što to nije učinio ni za Budžet.

„Konkretno oko rebalansa, ja ga ne podržavam to je poznata stvar. Ni za budžet za ovu godinu nisam glasao. To je sve usljed neslaganja sa politikom potrošnje narodnog novca iz gradske kase. Znači, troše se pare na gluposti raznorazne, ne troše se u esencijalne stvari i zato ja to ne podržavam“, tvrdi Lazić i dodaje da sve to znači da neće glasati za rebalans.

Odbornik ove partije Slobodan Stanarević kazao je kako neće podržati rebalans ukoliko on uključuje zaduženja.

Takođe jedini ispred SNSD-a koji je stavio svoj potpis na pomenuti papir Marinko Umičević kazao je kako neće djelovati van okvira stranke i samog dogovora.

„Međutim, kada sam saznao da sam ja jedini iz stranke na tom spisku, ja sam se konsultovao sa ljudima iz stranke, i odlučio sam da ja sam neću ići na su sjednicu. Ja sam član SNSD-a i tu piše SNSD Milorad Dodik, ne piše ni Mitar Mirić ni Marinko Umičević ni Vlado Đajić, znači neke instrukcije moramo slijediti“, ističe on.

S obzirom da navedeni odbornici ili neće doći na nastavak sjednice ili neće podržati rebalans, matematika kaže da gradonačelnik gubi potrebnu većinu od 16 odbornika za usvajanje ovog nezakonitog dokumenta, a čiju nezakonitost je potvrdilo i Ministarstvo finansija Republike Srpske.