Stanivuković je najveća štetočina i za nas bivši gradonačelnik

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlado Đajić danas je došao sa koalicionim partnerima ispred Gradske uprave kako bi pitao gradonačelnika Draška Stanivukovića gdje je ove godine potrošio silne milione mimo gradskog budžeta, a koji su usvojili odbornici u Skupštini Grada i da li je istina da je te milione trošio tamo gdje on lično ima korist.

Iza nas se nalazi određen broj projekata koji nisu bili u budžetu, ali su realizovani, a oni koji jesu bili i za koje smo glasali nisu realizovani. Primjer, mi smo na neki način forsirali nastavak radova mosta u Docu, kao jedan od projekta prošle gradske amidnistracije, a kao što danas vidimo, niko ne prelazi preko tog mosta. Osnovna škola u Paprikovcu projektovana i planirana sredstva, ništa nije urađeno. Vrtić isto kao i škola nam Paprilovacu, dio novca obezbijeđen i opet ništa nije realozovano. Ali evo imamo još nekoliko dana do Nove godine i dalje veliki broj stvari za koje smo glasali, za koje su obezbijeđena sredstva nemamo”, kazao je šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić.

Na pitanje novinara zašto nije sazvana vanredna sjednica po inicijativi gradonačelnika, Stanić je kazao kako odbornici nemaju materijal i informacije kako bi razmatrali bilo šta po tom pitanju i kako bi uopšte došlo do pomenute sjednice.

“Nedovoljna ulaganja na seoskom području, milion i 300 predviđeno za poljoprivredu od toga skoro ništa realizovano. Vrlo sporo se radilo na vodovodnoj mreži. Apel DEMOSA će biti za narednu godinu da se izdvajaju značajnija sredstva za pomenuto”, kazao je Boran Bosančić šef Kluba odbornika DEMOS-a.

On se usaglasio sa Stanićem na pitanje o rebalansu i kreditu gdje je kazao da je vrlo teško govoriti o kreditu jer odbornici i dalje nemaju sve neophodne materijale kako bi raspravljali o kreditu i rebalansu, a kamoli nešto usvojili.

“Traži se rebalans i kreditno zaduženje, a prije nekoliko mjeseci smo odobrili kredit za Akvanu usvojili smo, a taj kredit ni danas nije realizovan. Zanima nas zašto iz kredita nisu sredstvima izmirili dugove kada govorimo o Albani?” pitao je šef Kluba odbornika Socijalističke partije Velibor Stanić.

“Niko nije protiv razvoja. Ja bih bio najsretniji da je budžet još veći. Ko god plasira priču da je koalicija protiv razvoja grada, griješi. Od saobraćajnicama, režimu, mostovima i svemu što radi gradonačelnik na svoju ruku nema ni u jednom planskom dokumentu. Rebalans nismo vidjeli, a gradonačelnik tražio vanrednu sjednicu bez rebalansa samo sa jednom tračkom gdje bi govorili samo o kreditu. Kredit nije problem i u svakom poslovanju se traži. Zašto se sada traži kredit za socijalna davanja ako su ista davanja izdvojena? Gradonačelnik tek sada vidi posljedice svoje populističke politike. Ko ga je tjerao da priključak za vodu bude besplatan, time je načinjena šteta Vodovodu u iznosu od 3 miliona”, kazao je potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić

Predsjednik GrO SNSD-a kazao je kako je SNSDu na čelu koalicije u Skupštini Grada prihvatljivo sve što se odnosi na razvoj Banjaluke, ali da se radi transparentno i da javnost zna gdje se troše pare.

“Mi imamo još 7 dana do kraja godine i ne znamo šta je s rebalansom, za šta će nam kredit. Ovo je prvi put da neko hoće rebalans i kredit. Gdje će trošiti pare? Gdje će otići novac od kredita? Ako se radi samo o interesu gradonačelnika to ne prihvatamo, nama je stalo do razvoja grada i interesa građana. Stanivuković je najveća štetočina u gradu”, poručio je Đajić.