Stanivuković je MAJSTOR laži

Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka, Ljubo Ninković, oštro je kritikovao gradonačelnika Draška Stanivukovića nakon njegove press konferencije, nazivajući ga “mađioničarom laži”. Stanivuković je tokom konferencije rekao da doživljava blokadu od strane skupštinske većine.

“On pita da li je normalno da pošaljemo inspekciju na radove koji nemaju regulacioni plan. Radovi kružne raskrsnice između „Ekvatora“ i tvrđave Kastel su nelegalni, nema papire za to, ali on prijeti kako će se to završiti bez obzira na sve”, izjavio je Ninković.

Na današnjem kolegijumu nisu usvojene tačke vezane za izgradnju kolektora, a Stanivuković je najavio da će kontaktirati Centar za zaštitu životne sredine i pozvati na protest.

“Nije ih zvao kad je posjekao stabla. On samo brani svoje stavove, sada je pronašao temu o kolektorima kako bi opravdao investiciju. Čovjek je pobrkao lončiće”, rekao je Ninković i dodao da je Stanivuković uspio potrošiti 600 miliona iz gradskog budžeta u posljednje tri godine mandata.

“Dao je 700.000KM za most u Trapistima, za pješački prelaz 240.000 KM, za kićenje trga 150.000 KM iako nije bila raspisana javna nabavka, 800.000 KM za osvjetljenje Kastela i tako dalje, niko ga nije blokirao. Dva i po miliona za raskrsnicu za koju nema papira, a sada pravi farsu, truje lažima, tvrdi kako ga neko blokira, a on potrošio milijarde”, izjavio je Ninković.

Ninković je takođe spomenuo izvještaje upravne i budžetske inspekcije koji ukazuju na kršenje ovlaštenja u vezi s tim projektima.

“Ne zanima ga ništa, osim da sjedne u jahtu i plovi morem”, zaključio je Ninković i još jednom ponovio da ne može da vjeruje kakve laži sluša.