Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”

Na direktnu inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlada Srbije će donirati milion evra za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

– Čast mi je što sam ovdje sa vama, uvijek je veliko zadovoljstvo da možemo zajedno obilježiti ovaj dan i da pokažemo da je Vlada Srbije uvijek tu da pomogne. Ova manifestacija je inspirativna u svakom smislu, okuplja nas, težimo zajedno da budemo bolji ljudi – istakla je Brnabićeva.

Kako ona dodaje, na direktnu inicijativu Aleksandra Vučića, Vlada Srbije će donirati milion evra za ovu humanitarnu akciju.

– Sve što je potrebno, a takođe ćemo uključiti i davaoce u naš registar tokom ovog prelaznog perioda – dodaje Brnabićeva.

Brnabićeva dodaje da je Srbija uvijek uz Republiku Srpsku, te da će nastaviti dosadašnju saradnju.

Hvala svim ljudima dobre volje, koji su pozvali broj 1411 i pomogli uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom četrnaeste donatorsko večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”.

– Četranaesti put na ovaj način prikupljamo sredstva za različite potrebe naših ljudi. Riješili smo mnoge stvari – rekao je Dodik.

Donatorskoj večeri, pored predsjednika Srpske, prisustvuju brojne zvanice, među kojima su predsjednika NSRS Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić.

– Nas političare cijene samo po tome šta ostavimo iza sebe, da li smo bili ljudi, ili neljudi. Mnoge stvari u Republici Srpskoj danas izgledaju drugačije, jer je naša zajednica i te kako solidarna. I ova akcija postaje sinonim za Republiku Srpsku, na našu sposobnost da ovako reagujemo. Volim vas sve zato što smo ljudi, što volimo sve ljude na ovim prostorima – naglasio je Dodik.

On je istakao da je do sada prikupljeno više od tri miliona KM.

Cilj akcije “S ljubavlju hrabrim srcima” je prikupljanje sredstva za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija. Podržite akciju i pozivom na broj 1411 donirajte jednu KM.