SKANDALOZNO: Stanivuković na putovanja potrošio 230.000 KM

Na 14. vanrednoj Skupštini Grada nije izglasan kredit kroz Rebalans budžeta za 2023 jer je gradonačelnik oštetio, odnosno nedomaćinski i nenamjenski trošio sredstva iz istog. Na Portalu javnih nabavki nalazi se detaljna analiza budžeta, a pare su se trošile na sve osim na ono neophodno. Ukupno 230.000 KM otišlo je na ovu stavku.

Tako je gradonačelnik Stanivuković pare trošio na putovanja, avio karte i hotele za svoje saradnike, pa je tako ukupno potrošio nevjerovatnih 230.000. Po utrošenoj cifri reklo bi se da je svaki dan išao do Kine.

Detaljan izvještaj s Portala javnih nabavki o budžetu grada pogledajte OVDJE.

Prije nego što mu je budžetska inspekcija oduzela mogućnost realokacija jer je prekršio zakon, gradonačelnik se nije sjetio da preusmjeri dio sredstva sa ove stavke na Centar za Socijalnu pomoć ili neku od ustanova koja pripada gradu.

Danas se gradonačelniku trošenje budžeta kako je stigao i nezakonit rad obio od glavu jer su svi odbornici, osim PDP-a, na današnjoj sjednici jednoglasno rekli ne kreditu I krpljenju rupa za gradonačelnikov kriminal.

Da se ne osjeća krivim izjavio je više puta, ali ostaje nejasno koje opravdanje će dati ljudima, korisnicima tuđe njega i pomoći kojima je ovo jedini izvor prihoda, a zbog njegovih loših odluka, ispaštaju upravo oni.