SIMBIOZA Stanivuković opet slagao: Ništa od rušenja Palasa

Rušenje nedovršenog dijela Banjalučkog hotela Palas, najprije najavljeno za mart, planirano je u toku ovog mjeseca, kratko poručuju iz Gradske uprave Banjaluka, ne navodeći nikakve detalje.

Istovremeno, u samom objektu, od direktroke hotela do zakupaca prostora, niko nema informaciju kada bi radovi mogli početi.

“Nemamo informacije ni kada počinje rušenje, ni ko je izabrani izvođač radova. Gradonačelnik Banjaluke je najavio radove nakon teniskog turnira, ali zvaničnu informaciju zaista nemam”, kaže za BL portal direktorka hotela Palas Miroslava Pandurević.

Pandurevićeva napominje da će, bez obzira na radove koji se očekuju, svi lokali u krugu hotela raditi.

Vlasnik kafe slastičarne ,”Manja”, Saša Trivić, kaže da postoje najave o rušenju, ali da ni on kao zakupac prostora nije dobio informaciju kada će se nešto konkretni i desiti.

“Znam da je napravljen projekat rušenja, a kada bi to trebalo početi jedino znaju iz firme ,”Cepter” u Beogradu. Oni nikada ništa neće da pričaju, pa ni nama zakupcima, tako da su mi uvijek sumnjivi”, kaže u svom stilu Trivić.

Podsjećamo, krajem marta, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je da je izbaran izvođač radova koji će uskoro rušiti hotel Palas, ali ni tada nije otkrio koja je firma u pitanju. Stanivuković je napomenuo da je kompletnu javnu nabavku provela kompanija „Cepter“.

“Nakon završetka ATP turnira, nakon što za Banjuluku čuje cijeli svijet, krećemo sa rušenjem i gradnjom hotela Palas”, rekao je tada Stanivuković. Mjesec dana ranije, rušenje nedovršenog hotela u centru Banjaluke najavio je već za početak marta.