ROGOVI U VREĆI: Stanivuković napao Borenovića i Trivićku

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ne smatra Jelenu Trivić ozbiljnim kandidatom za iduće izbore, te je dodao da očigledno ima iste ambicije kao i na prošlim izborima, a to je da proglasi lažnu pobjedu ili otvori neke lažne šampanjce. Pored Trivićke prozvao je i indirektno i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a iz koje dolazi Stanivuković.

Nakon što je Igor Crnadak potpredsjednik PDP-a izjavio da ova stranka na idućim lokalnim izborima može biti samo u opozicionoj koloni jer je najdirektniji mogući oponent SNSD-u, konce je pomrsila predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić koja je rekla da će na izborima u Banjaluci biti „dvije kolone režima“, jedna predvođena formalnim kandidatom SNSD-a, a druga aktuelnim gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Na pitanje novinara da prokomentariše ovakvu izjavu Trivićke i Igora Crnatka Stanivuković je rekao:

„Ja im želim da rade onako kako misle i siguran sam da u tome nema mnogo vajde i samo mogu reći da ulože sve svoje političke kapacitete, ali sam siguran prema onome što vidim da to nije ni 1% onoga što smo mi uložili, tako da taj 1% koji oni ulažu je statistička greška. Očigledno nekom trebaju ponovni i ponovni izbori da to uvidi ili možda neki imaju ambicije da lažno proglase pobjede ili otvore neke šampanjce ove ili one vrste, poručio je Stanivuković Jeleni Trivić.

Stanivuković je ujedno prozvao i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a iz koje dolazi i Stanivuković. Borenović je uz Trivićku jedan od glavnih zagovornika da su prošli opšti izboru U Republici Srpskoj namješteni, te da je Trivićka pobijedila, a ne Milorad Dodik.

Iako je i ponovljenom brojanju izgubila izbore, Trivićka i Borenović se s tom činjenicom nisu pomirili, te i danas tvrde da su izbori pokradeni, danas ih je demantovao i sam Draško Stanivuković koji je potvrdio da je Jelena Trivić na izborima 2022. proglasila lažnu pobjedu