Rogić uzeo mnogo para od Stanivukovića

Gradnja centralnog spomen obilježja palim borcima u Banjaluci izazvala je žestoku reakciju javnosti. Osim toga, ovaj projekt je privukao i sumnje zbog pojedinaca koji su iskoristili situaciju da bi sebi pribavili korist i ,,ugradili” se u izgradnju spomenika. Pored Stanivukovića, materijalnu korist će ostvariti i predsjednik Gradske boračke organizacije Grada Banjaluka Goran Rogić. Za nagradu Rogiću od gradonačelnika pozamašna cifra i radno mjesto za sina u Gradskoj upravi.

Goran Rogić, predsjednik gradske boračke organizacije, našao se među osobama koje su ostvarile financijsku korist od izgradnje spomenika. To se dogodilo kako kroz sam projekt, tako i putem potpisa koje je stavio u ime svih boraca Grada Banjaluka, čime je označio početak izgradnje spomenika.

Naime, Rogić je bez potpisa Republičke boračke organizacije stavio potpis na izgradnju spomenika, a od gradonačelnika Stanivukovića za uzvrat dobio je pozamašnu cifru. Da je riječ o visokoj cifri više je nego očigledno s obzirom da je Rogić telefonski za jedan dan sredio potpise pojedinih članova gradske boračke organizacije i time od nelegalne napravi legalnu gradnju spomenika s navodnim potpisom boraca.

Da ovo nije prvi spomenik u čiju izgradnju se ugradio Rogić govori i spomenik palim borcima u Srpskim Toplicama, za koji je Rogić primio ,,novčanu zahvalnicu”, a tu si i mnogi drugi spomenici na području grada Banjaluka u kojima Rogić ima svoje prste.

Od gradonačelnika Stanivukovića Rogiću je pored finansijske zahvalnice stigla i ona u vidi radnog mjesta, pa je tako Rogićev sin dobio radno mjesto u Gradskoj upravi.

S obzirom da Rogićev sin nije imao potrebne kompetencije za rad, dodijeljeno mu je mjesto u arhivi, a ovu činjenicu Stanivuković je pokušao sakriti od očiju javnosti.

Ipak, oni borci koji nisu učestvovali u ovoj predstavi Gradske uprave i gradonačelnika otkrili su ove podatke na Javnoj raspravi koja je juče održana u Banskom dvoru povodom izgradnje centralnog spomen obilježja palim borcima.