Reket i drskost MTEL-a

Drskost i bezobrazluk MTEL-a, koji grubo zloupotrebljava monopolski položaj na tržištu i kuluče građane Srpske, prešla je sve granice. Malo im je što su zloupotrebama i bliskosti sa političarima na vlasti stekli monopol, ne samo u mobilnoj i fiksnoj telefoniji i komunikacijama, kablovskoj mreži, što su cijene usluga godinama najmanje duplo veće od onih u Srbiji, gdje je sjedište kompanije, već svako malo iznova kuluče građane Srpske. Tako je danas stiglo obavještenje korisnicima MTEL-a da će od 1-og jula uvesti naplatu korištenja mreže.
Cijena „mrežarine“  jeste simbolična, jedna marka mjesečno, ali je sam gest veoma drzak. MTEL polako puni čašu nezadovoljstva naroda i građana Srpske, koji se godinama pljačkaju preskupo cijenama usluga, već sada bez ikakve potrebe uvode neke nove namete. Kako je moguće da se poslije 20 godina počinju plaćati nekakvu „mrežarinu“, korištenje opreme koja je davno postavljena, i koji su ekonomski razlozi i opravdanost za tako nešto, postoji li saglasnost RAK-a, Konkurencskog vijeća i drugih institucija?
MTEL ima ogroman profit, davno je otplaćeno 646 miliona evra kojim je kupljen, desetine miliona se prebacuju firmama bliskim SNSD-u i vlastima, i ukoliko ne smanje cijene, ne ukinu namete i ne prestanu drsku pljačku korisnika i građana Srpske, trebaće pokrenutu akciju bojkota jer su prešli sve granice.
Mi jesmo braća sa Srbijom, ali nam sestre nisu kese, i niko ne treba i nema pravo da to zloupotrebljava na ovakav način.