PRPA BATO - Strah porazio Stanivukovića

Pod pritiskom i sa strahom nakon građanskih protesta, oštrih kritika opozicije i podnošenja krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa poskupljenjem parkinga, gradonačelnik Draško Stanivuković se našao u „nebranom grožđu“. Svjestan da nema alternative, izjavio je da će parking tokom narednih sedam dana biti besplatan, što se može smatrati promišljenim korakom za početak.

Uzevši u obzir da je jučerašnji protest protiv poskupljenja parkinga, koji je organizovao predsjednik GrO SNSD-a Vlado Đajić podržalo nekoliko desetina hiljada građana, dok Stanivuković nije dobio nijedan glas podrške prethodnog dana, trenutna situacija može se opisati “drhti kao prut”.

Gradonačelnikova priča da građanima pokušava poboljšati životni standard pala je u vodu. Međutim, iako tvrdi da Gradu nije stalo do novca parkinga, ovim je samo dokazao da je ipak nephodno napuniti budžet gradske kase, kako bi se ostvarili politički ciljevi, uključujući podjelu besplatnih udžbenika, javnog prevoza itd.

Podsjećamo, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković tokom današnjeg obraćanja medijima rekao je da on ne vidi razlog čega je mogao da poskupi parking.

„Kada dođete u situaciju da vam direktor preduzeća kaže ako ne budete poskupili, mi ćemo morati zbog nemogućnosti funkcionisanja preduzeća da obustavimo uslugu npr grijanja, to je već ozbiljna stvar. Parking samo asfaltiran i stoji, da li bi bio 3km ili 1KM zaista ne igra nikakvu ulogu. 7KM dnevna karta mislim da zaista nije opravdano, ne postoje nikakva druga ulaganja u parking mjesta, ovo sve do sada su postojeća“, naglasio je Ninković.

Takođe, ono što je bitno naglasiti jeste da je gradonačelnik svjesno uništio 3 parking mjesta u strogom centru grada, te tako onemogućio mnogim vozačima pristup parkiranju, da bi ta ista parking mjesta poskupila i do čak 4 puta.