Poziv je preskup pa smo uputili pismo M:tel "prijateljima"

Dragi moj prijatelju,

nemoj da misliš da sam zaboravio na tebe ili na tvoj slogan „imate prijatelje“. Imam – ali nemam na računu da te pozovem, stoga ti pišem ovo pismo.

Čestitam ti na uspješnoj poslovnoj godini, prije svega na zaradi i stopi povrata na uloženo, na kojoj ti mogu pozavidjeti i narko karteli iz Južne Amerike. To što operateri iz okruženja imaju duplo veći prihod, a skoro istu operativnu dobit, pokazatelj je stručnosti i predanosti ljudi iz uprave m:tel-a i ničeg drugog.

Ne daj se omesti zbog poređenja sa cijenama telefonskih usluga u regionu i nabijanja na nos činjenice da tvoja matična kompanija mt:s ima do pet puta niže cijene pojedinih paketa. Potrudi se da naglasiš svaki put da je ovo slobodno tržište i da svi možemo promijeniti svog telefonskog operatera kad god poželimo.

Na zlobne prozivke o prenaduvanim računima i potkradanju korisnika ne odgovaraj! Svi mogu, po povoljnim cijenama, doći u tvoje prostorije i izvaditi listing, na kojem si jasno opravdao iznos na telefonskom računu. Listing je mjerodavan jer ga tvoji radnici štampaju na licu mjesta, na osnovu podataka koji su generisali tvoji tehničari, iz tvojih baza podataka, a preko tvojih računara i ostale opreme koja služi u te svrhe. Dakle, tvoji računi i tvoji listinzi su vjerodostojna potvrda mog mjesečnog utroška.

Ponudu telefona u sklopu pretplatičnih paketa ne mijenjaj! Od uvijek sam htio da imam jedan egzotičan mobilni telefon kao što je XIAOMI, što si mi ti sa svojim velikodušnom ponudom i omogućio. To što se svako malo kvari nije ni važno, ionako mi služi samo za ukras. Kad se radi o naprednijim modelima, mislim da si sa cijenama dvostruko većim od onih u radnjama i obavezujućim ugovorom na 24 mjeseca još jednom izašao u susret onim zahtjevnijim korisnicima.

Takodje skidaj nam marku mjesečno za održavanje nekakve svoje mrežarine jer ti je ovo što imaš prihoda premalo.

Što se tiče humanitarnih akcija ostani neumoljiv. I dalje insisitraj na tome da samo pravna lica mogu podnijeti zahtjev za dobijanje humanitarnog broja, procedure neka ostanu spore i komplikovane, jer bolesnima se ne žuri nigdje. Cijenu otvaranja humanitarnog broja ne spuštaj ni za živu glavu i svoje troškove uredno naplati. Nastavi i u narednom periodu da izbjegavaš bilo kakvu saradnju sa druga dva operatera, baš kao što oni izbjegavaju saradnju sa tobom. I bi bilo glupo da mi iz Banjaluke, na primjer, možemo donirati marku ili dvije nekome ko je otvorio humanitarni broj u Sarajevu ili Mostaru i obratno. Zagrnete se svi lijepo iza skuta RAK-a i kažete da se to „eto, ne može napraviti jer je RAK tako propisao“.

Što se tiče tvog vlastitog organizovanja i uključivanja u humanitarne akcije, mislim da je jedna akcija godišnje sasvim dovoljna, ne treba navikavati narod na više od toga. Dok god ti nama organizuješ koncerte i zabave gdje će tvoji transparenti biti jasno istaknuti na vidno mjesto, zahtjevi za korporativnom odgovornošću su zadovoljeni. Vidi imaju li Brega i Čola kakav novi CD za izdati u narednom periodu, jer znam da nisu u mogućnosti sami to da isfinansiraju, pa im priskoči u pomoć.

Imati tebe za prijatelja sve ove godine bilo je od neprocjenjivog značaja za mene i moje bližnje jer su nas neprijatelji, plašeći se oštre konkurencije, zaobilazili u širokom luku. Hvala ti na svemu!

Samo tako nastavi, volimo te puno !