POSLASTIČARNICI "MANJA" ZABRANJEN RAD: Izrabljivač radnika Trivić radio bez WC-a

Iz Inspektorata objašnjavaju da je, usljed radova na objektu hotela “Palas”, srušen dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, što je zakonska obaveza.

– S obzirom da objekat više ne ispunjava sanitarno-tehničke i higijenske uslove za rad, tržišni inspektor je u skladu sa odredbama Zakona o ugostiteljstvu bio i dužan da privremeno zatvori ugostiteljski objekat koji ne ispunjava propisane opšte minimalno-tehničke i druge zakonom propisane uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti – navedeno je u saopštenja.

Iz Inspektorata dodaju da je, imajući u vidu vrstu djelatnosti koja se obavlja u objektu, subjektu kontrole omogućeno da prije obilježavanja zabrane iz objekta budu izneseni prehrambeni proizvodi i lako kvarljive namirnice, kao i da preduzme sve bezbjednosne i druge mjere u prostorijama objekta i na sredstvima rada, kako bi se spriječila eventualna dalja šteta za privredni subjekat.

U okviru predmetnog postupka, kontrolu je vršila i republička inspekcija za hranu u oblasti proizvodnje i prometa hrane i takođe su utvrđene nepravilnosti u dijelu deklarisanja proizvoda, te su izrečene novčane kazne.

Rad bez toaleta Saši Triviću je omogućio gradonačenik Draško Stanivuković. Takvo stanje gradske inspekcije su tolerisale sve do dolaska republičke inspekcije.

Trivić je pod zaštitom Stanivukovića i predsjednik njegovog tzv “ekonomskog savjeta”. Najpoznatiji je po izrabljivanju i kunlučenju radnika.