PAPAK: Propali student Stanivuković kupio Ćomu diplomu

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica, ispred SNSD-a, Dragomir Đukić zvani Ćoma, prešao je u tabor gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, iako je ranije kritikovao njegov rad i kompletan rad zaposlenih u Gradskoj upravi.
Đukić je bio nezadovoljan pozicijom konobara koju je imao u SC “Borik”, iako je bio zaposlen u skladu sa svojom stručnom spremom (konobar). Stanivuković će ga primiti na mjesto načelnika s diplomom kupljene srednje škole i diplomom privatnog nepoznatog fakulteta.
Ranije je Đukić, na javnoj raspravi, prozvao Odjeljenje za komunalne poslove i Odjeljenje za saobraćaj jer nisu odgovarali na njegova pisma odnosno prioritete koje je ispred svoje Mjesne zajednice Starčevica slao prema nadležnima.
Kako saznajemo, Stanivuković za Đukića, koji je radio kao konobar u dvorani “Borik”, ima novo radno mjesto u Gradskoj upravi, a rješenje mu teče od ponedjeljka, 15. aprila. Gradonačelnik će raspisati novo načelničko mjesto u Gradskoj upravi, gdje će se izmisliti i novo odjeljenje, koje je u formiranju, a koje će se baviti zajednicom etažnih vlasnika (ZEV).
Dragomir Đukić, zvani Ćoma, završio je trogodišnju srednju školu za konobara UTTŠ Banjaluka 1995. godine. Diplomu četvrtog razreda srednje škole stekao je, odnosno kupio u “Centru za obrazovanje” Široki brijeg 2015. godine, a fakultet upisao dvije godine ranije, 2013. godine. Kako je moguće upisati fakultet prije završene srednje škole, pitate se?
Ekspertna Gradska uprava, koju je najavljivao Stanivuković, svela se na konobare sa kupljenom diplomom srednje, ali i fakultetskom diplomom. Tako je Ćoma 2013/2014. sa još nezavršenom srednjom školom upisao Univerzitet “Union – Nikola Tesla”, gdje stiče diplomu od 180 bodova. Potom, 2020/2021. upisuje Univerzitet “MB”, Poslovni i pravni fakultet, gdje kupuje diplomu od 240 ECTS.