PAO MU REJTING: Zbog toga pravi cirkus i performanse

Pao rejtnig!

Stanivuković opet forsira performanse koje sponzoriše na mrežama

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković organizovao je protest ispred Gradske uprave zbog “opstrukcija” u Skupštini.

Ponovo je uveo građane kako bi mu “pomogli da iznese stolicu iz kancelarije Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine grada.

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Hrama Hrista Spasitelja gdje je Stanivuković držao govor.

Ovo je drugi dan da Stanivuković okuplja svoje pristalice a juče je zbog uvođenja građana u prostorije Gradske uprave prekinuta vanredna sjednica Skupštine na kojoj se, između ostalog, trebalo raspravljati o problemima u preduzeću Akvana.

Stanivuković je poručio da ne želi da stvara podjele, ali da Grad ima brojne probleme zbog neodržavanja sjednice.

“Došao sam iz porodice u kojoj imam dovoljno i ovdje sam da pravim djela koja će ostati. Devedeset dana se ne održava Skupština. Tri mjeseca nije usvojen dnevni red. Kako da radimo kada nema Skupštine?”, rekao je Stanivuković.

Napomenuo je da 22 godine u Banjaluci nije izgrađena ni jedna škola, a da se sada gradi u Adi i na Paprikovcu.

“Mi sada ne možemo upisati djecu u te škole jer tri mjeseca nema Skupštine.”

Stanivuković je obećao građanima da se neće graditi zgrada na mjestu nekadašnjeg kina Kozara, a koji je trebalo da izgradi investitor “Cinema Tower”.

Stanivuković je zatim okupljenim priredio performans ispred Gradske uprave i dovezao službeni automobil predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, koji je nedavno zaplijenjen. Auto je oblijepljen “stikerima” na kojima, između ostalog, piše neradnik.

“Bude li ovo išlo dalje unedogled, ići ćemo ispred stranaka, Vlade i Palate predsjednika. Ako to ne urodi plodom, sješću ispred Gradske uprave i štrajkovati dok se ne riješi pitanje Banjaluke”, poručio je Stanivuković, a nakon toga ponovo je uveo građane u Gradsku upravu po “stolicu iz Kabineta Ljube Ninkovića”.

Podsjećamo, jutros su policijski službenici došli u Gradsku upravu na poziv predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića, jer su, po naređenju gradonačelnika Stanivukovića, tokom noći zamijenjene brave Ninkovićevog kabineta i dvije kancelarije skupštinske službe.