Obustavljena istraga vezana za nabavku kiseonika u UKC Srpske; Sanivuković sve izmislio

Obustavljanje istrage Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u slučaju nepostojeće afere “kiseonik” dokaz je da je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke svojim nesavjesnim postupcima vještački i populistički umalo izazvao katastrofalne posljedice po pacijente oboljele od kovida, naveli su u saopštenju iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

UKC Srpske - Foto: RTRS

Imajući u vidu odluku tužilaštva, zdravstveni radnici UKC Republike Srpske, rukovodstvo oglasili su se saopštenjem za javnost.

– Svojim gnusnim lažima da se u UKC Republike Srpske koristi neispravan kiseonik Stanivuković je u jeku pandemije izazvao strah i paniku među pacijentima i njihovoj rodbini te suze i stres nas zdravstvenih radnika – poručeno je u saopštenju.

Kako su naveli, tih dana svjedočili su agonijama pacijenata, rodbine i njih radnika.

– Samim tim postupcima, svakodnevnim performansima te teatralnim prijavama očito je želio da preko žrtava dođe do republičke vlasti kao što je preko mrtvih došao do vlasti u Banjaluci. Našom pravovremenom reakcijom, pomoći prijatelja, institucija i firmi iz svih dijelova BiH izbjegnut je najcrnji scenario čije su razmjere mogle nadmašiti one najgore iz proteklog rata – navedeno je u saopštenju.

A kako je Stanivuković sve slagao i izmislio aferu to možete pogledati u VIDEU.

Kako su dodali u saopštenju, trebalo bi da je sramota i Stanivukovića i predsjednika svih stranaka “koji su na mitingu u Banjaluci tražili da se uhapse premijer, ministar i direktor UKC Republike Srpske zbog korištenja kiseonika, za kojeg će se ispostaviti da je ispravan i koji je spasio hiljade života“.

– Radnici UKC-a se nadaju da će svi oni koji su širili strah i paniku i pacijente dovodili u opasnost odgovarati pred istražnim organima Republike Srpske – poručili su iz UKC-a.

Iz UKC-a su još dodali da će se ovim povodom u utorak, 17.10.2023. godine, javnosti obratiti direktor i načelnici Klinika koji su bili direktno angažovani u liječenju kovid pacijenata.