Novi detalji o ubistvu inspektora u Bijeljini: Na meti bio i suspendovani policajac

Nakon što je ubijen policijski inspektor Nenad Marković (38) iz Bijeljine, osumnjičeni u ovom slučaju su odbacili nekoliko pištolja.

To se navodi u rješenju za određivanje pritvora Brčaku Nikoli Kokanoviću, te Bijeljincima Deniju Saviću, njegovom bratu Bojanu Saviću i Dejanu Šariću, koje sumnjiče da su mu pokušali pomoći.

Osumnjičene terete da su u noći između 1. i 2. oktobra oko 23.50 vozilom došli u klub JIL, u kojem su u tom momentu bili Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

“Svi zajedno su ušli u objekat pri čemu su Nikola Kokanović i Deni Savić krenuli u u pravcu toaleta, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan Savić i Dejan Šarić smjestili za sto do ulaznih vrata”, navodi se u rješenju za određivanje pritvora, koje je objavio Okružni sud u Bijeljini.

Kokanović i Deni Savić su, dodaje se, uočili Markovića i Kokanovića, te im je jedan od njih dvojice rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu.

Kokanović je, dodaje se, bio svjestan i znao da ispaljivanjem hitaca može ubiti Markovića i Bošnjakovića, što je i htio.

“Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred ugostiteljskog objekta, dok je za njim izlazio i Bošnjaković, a Bojan Savić i Dejan Šarić bili odmah iza njihovih leđa, Kokanović je iz neposredne blizine u Mrkovićev lijevi gornji dio tijela – prsa, iz pištolja marke ‘Crvena Zastava’, kalibra 7,65 mm, ispalio dva hica usljed kojih je Nenad pao na trotoar, a zatim okrenuo pištolj u pravcu Bošnjakoviću povlaćeči nekoliko puta obarač, pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usljed nedostatka metaka ili blokiranja oružja”, navodi se u Rješenju.

To je sve Deni Savić, kako se navodi, posmatrao, a onda krenuo u njegovom pravcu i zamahnuo desnom nogom kako bi  Bošnjakovića udario, prenose Nezavisne.

“U tom trenutku se Kokanović uputio prema podzemnoj garaži stambene zgrade gdje je trebao odbaciti pištolj i garderobu, dok su se preostala trojica iako svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven, što su i htjeli, uputili se prema hotelu”, navodi se u rješenju.

Ušli su, dodaje se, u sporednu ulicu, paralelnu sa ulicom i mjestom gdje se trebao pokupiti Kokanović.

“U neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili prema ulici kako bi obezbijedili prevoz za dalji bijeg”, navodi se u Rješenju.