Nikada teže Dodiku i Vučiću

Gledajući događaje predhodnih mjeseci, a pogotovo poslijednjih dana više je nego očigledno da nikada teže dane nisu imali rukovodstva Republike Srpske i Srbije.

Srpski narod koji diše jednim srcem a živi sa dve strane rijeke Drine ima sreću da ga vode dva vrhunska i iskusna lidera Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Milorad Dodik vješto koristeći svoje liderstvo, iskustvo, harizmu i uticaj u narodu godinama odolijeva pritiscima međunardne zajednice, naročito zapadnih zemalja predvođenih Amerikom i Velikom Britanijom tradicjonalno nastojem protiv srpskog naroda. Dodik iako je pod Američkim i Britaskim sangcijama nesmanjenom žestinom se bori za srpske nacjonalane interese. Tadođe godinama vodi uspješnu borbu sa bošnjačkim političarima koji imaju uvjek podršku stranaca za degradiranja i ukidanja Republike Spske te uvođenja unitarne BiH.

Pored ovih problema Dodik se sada sučio sa još jednim problemom zvanim Kristijan Šmit. Šmit u stilu pravog njemačkog naciste pokušava da”slomi” Dodika jer je poznato da samo jaki lideri mogu da vode uspješno državu bez spoljnih uticaja. Nijemac Šmit bi najviše volio da ima podobnog i poslušnog Srbina što Dodik nikad nije bio, niti će biti. Nisu stranci samo pokušali politički da slome Dodika već i eknomski, zastavljanjem projekata u Republici Srpskoj. Međutim mudra politika Dodikove administracije se okrenula novim investitorima iz prijateljske Kine i Rusije.

Predsjenik Srbije Aleksandar Vučić konstatno od dolaska na vlast je pod pritiskom zapada da prizna nezavisnost južne srpske pokrajine. Vučić poznat kao veliki državnik i patrota više puta je ponovio da priznanje lažne države Kosovo ne dolazi u obzir. Zbog toga konstantno vidimo pritisk, a nažalost i ubistva Srpskog naroda na KiM. Nažalost šitarski ekstremisti i danas kao i u prethodnim godinama imaju nesebičnu podršku zapada, a sve kako na KiM ne bi ostao nijedan Srbin. Rukovodstvo Srbije uprkos svim problemima uspjelo je da sačuva naš narod na Kosmetu kroz kontiranu pomoć koju svakodnevno dobijaju iz centralne Srbije.

Vučić je ekonomski preporodio Srbiju, izgradio autoputeve, nove fabrike, povećao plate i penzije, podigao životni standard, napravio od Srbije lidera na zapadnom balkanu. Danas Srbija ulaže u Sport više nego ikada u svojoj istoriji. To najbolje govre uspjesi Srpskih sportista među kojima su mnogi porijeklom iz Republike Srpske a ponosno nose dres Srpske reprezntacije.

Sve to ne odgovara zapadu jer oni su uvjek željeli da vide polički slabu i ekonomski razorenu Srbiju i Republiku Srpsku. Nesumljivo je da će dva lidera složno i ubuduće uspješno odolijevati svim vrstama pritisaka kojima će nesumljivo biti izloženi, te vjerno služiti srpskom narodu.