"Nikada nismo pretili Roguljiću, on izbegava da vrati dug" Damjanović i Zenić o sukobu s banjalučkim biznismenom

Niko od nas nije pretio, niti pokušao napasti Slavka Roguljića, a uhapšeni smo bez ikakvog razloga, zbog čega ćemo podneti prijavu protiv njega. su ovo Milan Damjanović i Aco Zenić, koji su prošle sedmice uhapšeni nakon što ih je banjalučki biznismen Roguljić prijavio da su mu pokušali iznuditi novac.

Podsetimo, Roguljić je prošle sedmice tvrdio da su mu Damjanović i Zenić došli u dvorište, te da su prijetili da će ubiti i njega i decu mu, a sve zbog duga od oko pola miliona maraka, koje on duguje Damjanoviću.

“Izbegava da vrati dug”

Damjanović ističe da je on pukovnik u penziji i da je bio na visokim pozicijima u Obaveštajnoj službi JNA, kao i da je godinama bio vazduhoplovni ataše u Londonu.

– Nikada nisam imao mrlje u karijeri i vređa me da me neko sada, sa mojih 77 godina, optužuje da iznuđujem novac. Roguljić je sve slagao što je rekao, a sve u nameri da pokuša da izbegne da vrati dug – kaže Damjanović za Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, prva stvar koju je slagao jeste visina duga koju Roguljić ima prema njemu.

Ugovor o zajmu

 

Ugovor o zajmu

Ugovor o zajmu

 

Ugovor o zajmu

Ugovor o zajmu

 

Ugovor o zajmu

– Po ugovoru iz avgusta 2009. godine, Roguljić mi je dužan 799.000 švajcarskih franaka i 79.000 američkih dolara ili u tadašnjoj protivvrednosti 1.131.740 KM, a ne oko 250.000 franaka kako je proteklih dana iznosio u medijima – pojasnio je Damjanović i svoje navode potkrepio ugovorima koje je sklopio s Roguljićem i njegovom suprugom.

Kaže da su 2009. sklopili ugovor i da je Slavko imao period od dve godine da vrati novac, ali se to nije desilo. Opet 2011. potpisuju novi ugovor i on mu ponovo ostavlja dve godine za vraćanje novca, što ni ovog puta nije ispoštovano.

– Zvao sam ga na stotine puta, slao poruke, ali mi je on uvek izbegavao i nije vraćao novac koji sam mu pozajmio. Na sve te sastanke kod Slavka i njegove supruge Nevenke me je vozio Aco Zenić. On nikada nije ništa ružno rekao Slavku, niti ga napao – ističe Damjanović.

Nije odgovarao na poruke

Zenić takođe tvrdi da on nikada nije napao, niti pretio Roguljiću, i da je sve što je ispričao izmislio.

Prepiska s Roguljićem

 

Prepiska s Roguljićem

– Damjanović i ja se znamo 40 godina i prijatelji smo. On je stariji čovek i ne može voziti, pa ga je vozim gde god treba. Pre četiri godine sam saznao da mu Slavko duguje taj novac i veoma često sam ga vozio kod njega na sastanke. Većinom je tu bila njegova supruga, a on nas je izbegavao i nije hteo da se vidi s nama – pojašnjava Zenić.

Kaže kako je čuo da je nedavno Roguljić jednu svoju firmu prodao Civilnoj zaštiti RS za 13,5 miliona maraka, pa da su ga zbog toga češće zvali da se nađe s njima.

– On jednostavno nikada nije odgovarao na poruke, niti na moje pozive. Pre par dana slučajno sam na semaforu video njegovo vozilo i pošto je bilo crveno svetlo na semaforu Damjanović je prešao i seo s njim u vozilo. Slavko mi je tada pokazao rukom da ga pratim i otišlo smo u jedan restoran, gde je on pravio probleme i svađao se s konobarima – prepričava Zenić.

Hapšenje

Priča da su tada dogovorili da kada mu prva rata od prodaje legne na račun, da Damjanoviću da 100.000 evra, a od sledeće da mu isplati ostatak. Nakon para dana su otišli do Roguljićeve kuće zbog ovog dogovara i kaže da se tada Slavko drsko ponašao i galamio na Damjanovića, te isterao iz dvorišta.

– Tada sam rekao Milanu da nikada više neću ući u njegovo dvorište, pošto sam vidio da želi da nas isprovocira. Čuli smo zatim da je dobio pare, ali nas nije zvao da isplati dug. Opet sam Milana odvezao do Roguljića, ali sam se parkirao 30 metara od njegove kuće i nisam ulazio u dvorište. Kasnije kada su krenuli on je rekao da dođemo 11. jula kod njega da se opet nešto dogovaramo. Rekao sam mu da smo bili na previše sastanaka i da je vreme da ispoštuje dug i vrati novac – tvrdi Zenić.

On je dodao da nije tačno da mu je spominjao i pretio deci.

– Pitao sam ga jel’ u redu da sinu od tih para kupi džipa od 100.000 evra, a da Milanu neće da vrati obećani dug. On je tada priznao da ih je slagao i obećao da će od drugog dela novca koji treba dobiti da vrati dug. Rekao sam mu da bi i Milan svojoj deci kupovao skupa auta, ali svojim parama. To jedini put da sam u bilo kojem kontekstu spomenuo djecu – ističe Zenić.

On poručuje da je odvezao Milana kući, da su se razišli i da su nakon toga došla tri inspektora i uhapsila ga.

– Obojicu su nas priveli i morao sam spavati u policiji. Čak je i inspektor rekao da su moja i Milanova izjava identične, a to je zbog toga što su tačne – kaže Zenić.

Damjanović i Zenić kažu da će angažovati advokata i podneti krivičnu prijavu protiv Roguljića zbog svega što su preživeli ovih dana.

Prijava policiji

Slavko Roguljić je ranije ispričao za Srpskainfo da su Damjanović i Zenić došli u njegovo dvorište i tražili novac.

– Nije sporno da ja imam dug prema Damjanoviću i to je oko pola miliona, ali sam se prepao kada je Zenić krenuo da preti da će mi pobiti najmilije, misleći na moju decu i unuke. Zbog toga sam sve prijavio policiji – rekao je Roguljić.

On je istakao da će vratiti novac Damjanoviću kada proda nešto od svojih nekretnina.

Iz Policijske uprave Banjaluka su tada saopštili da su Zenić i Damjanović uhapšeni zbog krivičnog dela samovlašće.