Natalija Trivić uništava Aerodrom Banja Luka

Tek što je sjela u fotelju direktora Aerodroma Banja Luka Natalija Trivić je počela sa uništavanjem Aerodroma Banja Luka. 

Wizz Air je otkazao letove iz Banja Luke za Malmo, a sada otkazuje letove za Stockholm Skavstu (zadnji let 28.8.) i Hamburg (zadnji let 28.10.). Istim će kompanija imati tek 2 linije sa 5 sedmičnih letova (Basel i Dortmund).

Ryanair pak smanjuje letove iz Banja Luke za Memmingen sa 7 na 2 sedmična leta, te Beč sa 3 na 2 tjedna leta. To znači da će kompanija zadržati sve linije no da je smanjila broj letova sa 20 na 14 sedmično.

Wizz Air i Ryanair su izjavili da će preispitati svoje operacije iz Banja Luke ako aerodrom napusti Milan Račić. Jel ovo ispunjenje ovog upozorenja ili su neki drugi razlozi u pitanju? Kako god jako je loša činjenica da je aerodrom spao sa pet na samo dvije linije i sa 12 na samo 5 sedmičnih letova Wizz Aira, te sa 20 na 14 letova Ryanaira. Gubitak od 13 letova je ogromno smanjenje. Nismo navikli na ovako nešto obzirom da aerodrom od 2018. povećava broj linija i frekvencija ove dvije kompanije.