Natalija Trivić opet laže; Broj putnika konstantno pada a ona priča o povećanju

Aerodrom
Aerodrom Banja Luka sa jasno postavljenim ciljevima i usmjerenim ulaganjima za četiri godine može dostići da ima više od 600.000 putnika.
Međunarodni aerodrom Banja Luka sa jasno postavljenim ciljevima i usmjerenim ulaganjima za četiri godine može dostići da ima više od 600.000 putnika godišnje, izjavila je direktorica preduzeća “Aerodromi Republike Srpske” Natalija Trivić.
Trivićeva je istakla da je banjalučki aerodrom prošlu godinu završio sa 460.000 putnika što je rast za 120.000 putnika u odnosu na 2022. godinu, a statistike pokazuju da je od 2019. do 2023. godine ostvario rast od 207 odsto prema broju putnika.
Aerodrom Banjaluka je, dodala je Trivićeva, premašio prošlogodišnji plan za 500.000 KM uvođenjem novih usluga parkinga i razvoja ugostiteljstva, te povećanim brojem putnika, dok će primarna aktivnost u ovoj godini biti maksimalno povećanje prihoda od pružanja vlastitih neavijacijskih usluga.
Trivićeva je podsjetila da je dodatno uvedeno i saobraćanje na novim destinacijama poput Krita, Rodosa, Barselone i Baden Badena, u saradnji sa avio-kompanijama i turoperatorima. ( Ovo je čista laž je iz Banjaluke nema direktog leta za Krit, Rodos i Barselonu već samo sa presejedanjem. Ako bi tako gledali kao gospođa Trivić Banjaluka ima letove za svaki grad na svijetu sa presjedanjem. O Bože….
“Očekuje se veći broj putnika kroz planirane avio-linije, dok je cilj razvoj dosadašnjih i uspostavljanje novih usluga, a uz postojeći parking prostor izgrađen je još jedan koji će do kraja maja obezbijediti dodatna parking mjesta korisnicima”, navela je Trivićeva.
“Cilj je obezbijediti bolje tehničke resurse i opremu neophodnu za prihvat i otpremanje vazduhoplova i putnika, a u završnoj je fazi i nabavka aerodromske opreme donacijom Aerodroma “Nikola Tesla” iz Beograda i međunarodne organizacije TSA”, rekla je Trivićeva. (Nabavka opreme donacijom hahaha ) Gospođo Trivić slušate li Vi sebe kada pričate ?? Ili se ne planirate prestati brukati ?
Ona smatra da su dugovanja iz prethodnih godina, posljedice inflacije, porast troškova poslovanja preveliko opterećenje koje samostalno ne može da iznese nijedan manji aerodrom, pa tako ni Aerodrom Banjaluka.
Prema njenim riječima, povećanje broja putnika na banjalučkom aerodromu direktno se odražava na privredu i razvoj turizma Republike Srpske, dok istraživanja pokazuju da od 250.000 dolazećih putnika u Republiku Srpsku u 2023. godini, zadržavanjem tri do četiri dana svaki od njih potroši minimalno 200 evra.
Ono što manipulativna Gospodja Trivić nije rekla je konstatan pad broja putnika 31.2 % u odnosu na prošlu godinu, što jasno pokazuju podatci a ona laže o nekom povećanju. (tabela ispod)