M:TEL najveće zlo u Republici Srpskoj; Vrijednost kompanije vrtoglavo pada

Iz kompanije M:tel saopštili da su poslovni rezultati koje je kompanija zabilježila u prvih šest mjeseci ove godine “iznenađujuće dobri”, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

– Uprkos predviđanjima da će ova godina biti katastrofalna za cijelu svjetsku privredu, čini mi se da se jedino m:tel opire opštoj ekonomskoj krizi. Dokaz tome jeste činjenica da je prvih šest mjeseci završio sa dobiti većom od prošle godine i sa prihodima većim od prošle godine – kazala je Jelena Trivan, generalna direktorica kompanije.

Ona je naročito istakla da su ulaganja u infrastrukturu koja su bila ogromna dala svoj rezultat i da u ovom trenutku m:tel ima 1.700.000 korisnika, te da taj broj raste čak i u trenutku kada je evidentan veliki odliv stanovništva s ovih prostora.

– Želeći da našim građanima približim navedene podatke, reći ću da je BH Telekom, koji je veća kompanija i ima veći broj stanovnika na području koje pokriva, u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio za 16 miliona manji rezultat nego m:tel. Naša EBITDA je rekordno velika, 49 posto, a godinu završavamo sa većom dobiti nego što smo imali prošle godine. Sve ovo govori o tome da je u ovom trenutku m:tel možda najstabilnija kompanija u BiH – naglasila je Jelena Trivan.

Inače, ovo saopštenje kompanije dolazi nakon informacija o novom krahu dionica Mtela.

Kako smo pisali, dionice kompanije Telekom Srpske, odnosno Mtel su dotaknule novo dno, odnosno najnižu vrijednost još od septembra 2021. godine.

Vrijednost dionice pala je na samo 1,16 KM što znači da je tržišna vrijednost kompanije spala na najniži nivo u posljednje dvije godine i iznosi svega 570 miliona KM.

Da nije riječ samo o lošem danu pokazuje podatak da je i danas (četvrtak) ista vrijednost dionica – 1,16 KM.

Vrijednost Mtela je početkom maja bila oko 800 miliona KM, što znači da je kompanija od tada izgubila čak 230 miliona KM vrijednosti.

Pad vrijednosti kompanije počeo je u maju kada je rečeno da Mtel neće isplatiti polovinu prošlogodišnje dividende dioničarima.