Miloš Vučević novi premijer Srbije !?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja u Predsjedništvu da će Ana Brnabić teško ponovo biti predsjednica Vlade i naglasio da će se u skladu sa zakonom ići na nove gradske izbore ukoliko većina ne bude formirana. Međutim, ukoliko postoji većina, istakao je da neće biti potrebe za novim izborima u Beogradu.

On je naglasio da je Ana Brnabić bila najduže na premijerskoj funkciji u istoriji višestranačja u Srbiji, da je mnogo uradila, ali i da je i znala da će teško ostati na premijerskoj funkciji na osnovu razgovora obavljenih prije izbora, te da će obavljati “značajne funkcije u budućnosti”.

U obraćanju građanima iz Predsjedništva Srbije, Vučić je kazao da je prije izbora rekao premijerki da je to njen posljednji mandat na toj funkciji.

“Ana je izrasla u velikog borca. Ponosan sam na nju. Teško da će ona opet biti premijerka. To sam joj rekao prije izbora, ali ona je dala srce i borila se tokom cijele kampanje. Iza nje ostaju rezultati”, kazao je Vučić

Dodao je da u januaru očekuje konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i da se nada će nova Vlada biti formirana do početka marta.

Ovom izjavom Vučića samo je podgrijana priča da će novi predsjenik vlade Srbije biti Miloš Vučević koji je nedavno izabran za predsjenika SNS-a.