Marinko Umičević: Nenormalne, drske i bezobrazne izjave najvećeg izrabljivača radnika u Banjaluci VIDEO

Seksističke izjave Marinka Umičevića, tehničkog direktora Tvornice obuće “Bema”, vrijeđao ginekologe i trudnice, izazvao je oštre reakcije građana na društvenim mrežama. Oni smatraju da bi zbog svega izrečenog trebao biti kažnjen!

Umičević, koji je ujedno i odbornik u Skupštini grada Banja Luka, te član glavnog odbora SNSD-a i senator RS, tokom gostovanja u emisiji “Stav” obrušio se na ginekologe nazivajući ih “najgorim doktorima”, jer prema njegovom mišljenju, trudnicama prije vremena otvaraju bolovanje.

On je, govoreći o padu nataliteta, kritizirao trudnice koje, kako tvrdi, čim zatrudne, odmah drugi mjesec idu na bolovanje, “što ne doprinosi razvoju poslovnog ambijenta u RS”.

– To se kod Tite zvala trudnica, a sad ima neki čudni naziv i ne znam kako se zove. I ona se tretira kao da je posjekla prst, kao da je boli grlo. Što bih ja finansirao natalitet – kazao je Umičević.

On se požalio voditelju emisije da trudnice, “čim prokrvare, otvaraju bolovanje i ne rade po devet mjeseci”, a potom se porode i odmah ponovo zatrudne, te opet ne rade godinu. Naveo je i da razmišlja o tome da kupi ženama u preduzeću “Bema” antibebi pilule, jer će mu, u protivnom, “propasti fabrika”.

Sporne izjave počinju u videu na 9.25.