Mandić: Snažno ću se zalagati da gradimo mostove između Crne Gore i Srbije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je da će se snažno zalagati da štiti interese crnogorskih građana i da gradi mostove između Crne Gore i Srbije.

Andrija Mandić - Foto: RTRS

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić je razgovarao danas sa otpravnicom poslova Ambasade Srbije u Crnoj Gori Јelisavetom Čolanović.

Mandić je kazao da je današnji sastanak prilika da dvije zemlje dodatno unaprijede tradicionalno bliske i prijateljske odnose.

– Sa pozicije predsjednika Skupštine, snažno ću se zalagati da štitim interese građana Crne Gore, kao i da gradim mostove između naše dvije zemlje – rekao je Mandić.

Iz Skupštine su saopštili da je u razgovoru potvrđen interes za poboljšanje političkog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa, uz akcenat da komunikacija na najvišem nivou treba da doprinese osnaživanju potencijala za jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Mandić je istakao da je uloga svih političkih aktera da rade na pomirenju u podijeljenom društvu.

On je naglasio da, uz kontinuirani politički dijalog, saradnju dvije zemlje dodatno učvršćuju i učestali kontakti pripadnika dva naroda.

Mandić je upoznao sagovornicu i sa predstojećim zakonodavnim aktivnostima, kao i aktuelnim političkim dešavanjima.

Čolanovićeva je čestitala Mandiću stupanje na dužnost predsjednika Skupštine.

Ona je navela da je uvjerena da će Mandić raditi u korist svih građana Crne Gore i građana Srbije koji žive u Crnoj Gori.

– Uzdamo se u Vašu mudrost i vjerujemo da političari i u Crnoj Gori i u Srbiji treba da sarađuju za opštu dobrobit – kazala je Čolanovićeva.

Ona je podsjetila da je parlamentarna saradnja neophodan faktor u međudržavnom dijalogu i navela da očekuje da će Mandić posjetiti Narodnu skupštinu Srbije nakon konstituisanja budućeg saziva.

Iz Skupštine su kazali da su sagovornici, pored ostalog, razgovarali o brojnim pitanjima koja se tiču poboljašanja statusa građana u Crnoj Gori i Srbiji.

– Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će Srbija uskoro dobiti ambasadora u Crnoj Gori, što bi bilo važno za dalju saradnju dvije zemlje – navodi se u saopštenju.