Kriminalac Slavko Roguljić duguje više od milion KM, a onda lažno prijavljuje čovjeka kome duguje novac

BANJA LUKA – Milan Damjanović i Aco Zenić koji su prije dva dana hapšeni zbog sumnje da su prijetnjama pokušali iznuditi novac od banjalučkog biznismena Slavka Roguljića kažu da su hapšeni bez ikakvog osnova, jer nijedan od njih nije prijetio Roguljiću, a tvrde i da banjalučki biznismen duguje duplo više novca nego što tvrdi.

Slavko Roguljić

Damjanović kaže da mu je Roguljić po ugovoru iz avgusta 2009. godine dužan 799.000 švajcarskih franaka i 79.000 američkih dolara ili u tadašnjoj protiv vrijednosti 1.131.740 KM, a ne oko 250.000 franaka kako je proteklih dana iznosio u medijima.

„U avgustu 2009. godine sklopio sam ugovor o zajmu sa Roguljićevom firmom „Sinecop“ koji je potpisala njegova supruga Nevenka. Prema tom ugovoru rok vraćanja je bio dvije godine uz godišnju kamatu od šest odsto. Nakon što u ugovorenom roku nije vraćen novac, napravili smo u oktobru 2011. godine aneks ugovora koji je kao solidarni dužnik potpisao i Slavko Roguljić. Novi rok za vraćanje je bio četiri godine, ali ni u tom roku mi novac nije vraćen“, kaže Damjanović.

U prilog svojim tvrdnjama on prilaže i potvrdu koju su u martu 2017. godine potpisali i Slavko i Nevenka Roguljić u kojoj potvrđuju da nisu vratili dug i obavezuju se da će ga vratiti odmah nakon prodaje neke od nepokretnosti koje posjeduju.

„Nebrojeno puta sam bio kod njega i pitao kada će mi vratiti novac, ali stalno sam dobijao prazna obećanja. Veoma često me na te sastanke vozio Aco Zenić, ali jedini koji se u tim prilikama znao ponašati neprijatno i nepristojno je bio Roguljić“, kaže Damjanović.

On dodaje da je kao oficir vojne bezbjednosti skoro cijeli radni vijek proveo po stranim ambasadama u svojstvu atašea i da ga vrijeđa da ga neko u njegovoj 77. godini života naziva iznuđivačem.

Aco Zenić kaže da su netačni Roguljićevi navodi da mu je prijetio, a pogotovo da će mu ubiti djecu i unuke, ističući da su to monstruozne tvrdnje i da je on prije dva dana samo dovezao Milana Damjanovića do Roguljićeve kuće, kao što je uradio nebrojeno puta do sada.

„Milan i ja se znamo već 40 godina. Upoznat sam sa dugom koji Roguljić ima prema njemu i nebrojeno puta sam ga vozio da traži svoj novac, a pogotovo u posljednje vrijeme, jer Milan ima 77 godina, obolio je i teže vozi automobil“, kaže Zenić.

On kategorično demantuje da je prijetio Roguljiću i kaže da je prilikom jednog od ranijih odlazaka kod Roguljića na koji je vozio Damjanovića doživio neprijatnost, zbog čega je rekao Damjanoviću da ubuduće neće uopšte da ulazi u Roguljićevo dvorište.

„Tom prilikom je Roguljić bio pod uticajem alkohola i jako neprijatan prema meni samo zato što sam mu rekao da se ne izmotava i da vrati čovjeku njegove pare, umjesto što svome sinu kupuje automobile od 100.000 evra. Ima i i Milan djecu, znao bi i on njima kupiti skupocjeno auto kada bi mu Roguljić vratio njegov novac“, kaže Zenić.

On dodaje da je za razliku od Roguljića koji se bogatio švercujući naftom cijeli rat zajedno sa svojim bratom proveo u bataljonu vojne policije Prvog krajiškog korpusa i prošao najteža ratišta i da zato ne dozvoljava da ga ratni profiteri i tajkuni vrijeđaju i nazivaju pogrdnim imenima.