KRESOJEVIĆ: Stanivuković laže

Sudbina Centra za socijalni rad neizvjesna, a rad upitan od 1. marta s obzirom da Grad Banjaluka ne planira da mu isplati dugovanja. Za to vrijeme u pokušaju da opravdaju sopstvene propuste kao i nenamjensko trošenje sredstava gradonačelnik Draško Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević nisu uskladili današnje izjave.

Gradonačelnik tvrdio kako se sve prema korisnicima Centra za socijalni rad isplaćuje planiranom i dogovorenom dinamikom te da korisnici mogu biti mirni po tom pitanju dok je gradski menadžer rekao da postoje kategorije kojima sredstva ni danas nisu isplaćena.

„Što se tiče priče o socijalnim naknadama, to je notorna laž! Ništa neće kasniti, sve se plaća planiranom i dogovorenom dinamikom. Svi korisnici usluga Centra za socijalni rad mogu biti mirni po tom pitanju i imati povjerenje u Grad“, naveo je gradonačelnik na svom zvaničnom X profilu.

Kresojević nije pratio scenario pa umjesto da kaže kako je sve isplaćeno, ipak je priznao da postoje korisnici koji i danas čekaju sredstva.

„Saglasan sam da nismo isplatili hraniteljske porodice, da nismo isplatili domove za njegu starijih lica“, kazao je gradski menadžer pravdajući se neusvajanjem Rebalansa za 2023. godinu u tekućoj 2024. godini, a što zakonski nije bilo moguće.