Katostrofalan rad Stanivukovića; Grad zarastao u travu i korov

Kako se vidi na fotografijama koje je zabilježio naš fotoreporter, trava je na većini lokacija veoma visoka. Nadležni ovakvo stanje pravdaju nepovoljnim vremenskim uslovima u proteklom periodu, košenje je počelo na mnogim lokacijama, pa se građani nadaju da će trava konačno biti pokošena.

BORIK KAO DZUNGLA

Banjalučko naselje Borik, nekada poznato po svojoj ljepoti, danas je pretvoreno u pravu divljinu. Naselje je, zahvaljujući nemaru nadležnih službi bukvalno zaraslo u visoku travu koja je postala skrovište za opasne zmije.

Fotografije koje kruže društvenim mrežama prikazuju naselje koje se više ne može prepoznati, a stanovnici se sve više brinu zbog nedostatka adekvatne brige o javnim površinama u naselju i strah među građanima se širi iz dana u dan.

Susreti s zmijama postali su sve češći, a ono što dodatno zabrinjava jeste da se u neposrednoj blizini zaraslih površina nalazi i dječije igralište. Ovako zapušteno okruženje nije sigurno ni za odrasle, a kamoli za djecu koja bi trebala slobodno i bezbrižno uživati u igri.