Kako je Kaja zaradio svoj prvi milion?

Mladen Milanović Kaja više od decenije važi za jednog od najbogatijih i najmoćnijih ljudi u Republici Srpskoj. Iako se uvijek držao daleko od javnosti i medija, nikada nije ostao bez njihove pažnje.

Biznismen iz Mrkonjić Grada zvanično ima najviše kapitala u Republici Srpskoj, barem prema zvaniničnim podacima koji su dostupni za javnost, a u kojima se navodi da je Milanović vlasnik MG Minda, Nove banke, Atos Banke, Tržnica Banja Luka, Čistoća Banja Luka, Mrkonjić putevi, Prijedor putevi, Park komunalno preduzeće Mrkonjić Grad, Bosna trgovina, Šuma produkt Trebinje, Park komunalno preduzeće Prnjavor, a svoje poslove je proširio van granica Republike Srpske kupujući komunalno preduzeće KPL iz Ljubljane.

Prije pet godina objavljene su informacije da Milanović dnevno zarađuje nevjerovarnih 64.000 KM, a u proteklih pet godina ovaj biznismen je svoje poslove dodatno proširio i sada na dnevnom nivou, vjerovatno, zarađuje i mnogo više.

Milanović je u jednom od rijetkih intervjua koje je dao u svojoj karijeri otkrio kada je zaradio svoj prvi milion i kojim poslom se tada bavio.

-Protiv mene nikada nije bila pokrenuta niti istraga. Svake godine imam između 50 i 70 finansijskih kontrola. Imam puno kontrola. Ja sam imao još u komunizmu više od milion njemačkih maraka. Sa 25 godina sam postao milioner. Imao sam svoje transportno preduzeće i vrlo unosan kafić. Jako puno sam radio tada, čak i po 20 sati dnevno. Svoj autobus sam kupio kada sam imao 23 godine – rekao je Milanović u “Svetu kapitala” u izdanju ljubljanskog Dela.