I KADA BI GA PRODRŽALA NE BI PROŠAO Trivić: Neću podržati Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić rekla je da njena stranka u Banjaluci neće zajednički nastupati s opozicijom na lokalnim izborima sljedeće godine, jer, kako je istakla, neće podržati Draška Stanivukovića u namjeri da se ponovo kandiduje za gradonačelnika.

Gostujući u programu BHT, Trivićeva je istakla da je Narodni front otvoren za saradnju s drugim opozicionim partijama, isključujući pojedince iz tih stranaka koji se, prema njenim riječima, nalaze “pod Dodikovim skutima”.

– U postojećim strankama opozicije ima mnogo onih koji pomažu Dodiku i mi znamo za to i imamo dokaze. Ne možemo na isti način posmatrati Ljubišu Petrovića i neke druge ljude iz SDS, za koje znamo da su sa Dodikom – rekla je Trivićeva.

Komentarišući kritike koje su na račun njene stranke dolazile od drugih opozicionih partija zbog prelaska jednog broja njihovih odbornika i poslanika u NF, Trivićeva je poručila da ne želi odgovarati na takve prozivke, prenosi Srpskainfo.

– Neću odgovarati, prosto iz razloga što se ne pravdate ako niste krivi. Nisam kriva za optužbe koje su oni iznijeli na moj račun i na račun Narodnog fronta. Legitimno je i ustavno pravo da osnujete političku organizaciju i da politički djelujete. Ne vidim šta građani imaju od toga da sad nekog nazivam nekakvim imenima, odgovaram i da ulazim u taj krug: “On je meni rekao ovo, ja sam njemu rekla ono” – istakla je Trivićeva.

Dodala je da su se i ranije pravile nove političke organizacije, da se Demos odvojio od DNS, Selak od Đokića, Banjac od Nešića, ali da se, prema njenim riječima, nikad nije pravila takva drama kao što se pravi oko Narodnog fronta.

– Nemojte misliti da nismo dobili udarce od režima. Jači su udarci od režima, a udarci od opozicije sveli su se na neku vrstu jadikovke – poručila je Trivićeva.