Gužve na granicama u regionu: Na ulazu u BiH iz Hrvatske čeka se po četiri sata

HAK je objavio da se na izlazu iz Hrvatske prema BiH čeka pet sati na prelazu Dvor prema Novom Gradu, a po četiri sata na prelazima Stara Gradiška-Gradiška, Jasenovac-Donja Gradina i Maljevac-Velika Kladuša

Gužve na granicama u regionu: Na ulazu u BiH iz Hrvatske čeka se po četiri sata

Pretpraznično vrijeme izazvalo je gužve na mnogim graničnim prelazima u regionu, a na pojedinim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu čeka se i do pet sati, javlja Anadolu.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) saopšteno je da su duge su kolone putničkih vozila na ulazu u BiH na prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Kostajnica, Dubica, Gradina, Gradiška, Brod, Orašje i Svilaj.

Hrvatski auto-klub (HAK) objavio je da se na izlazu iz Hrvatske prema BiH čeka pet sati na prelazu Dvor prema Novom Gradu, a po četiri sata na prelazima Stara Gradiška-Gradiška, Jasenovac-Donja Gradina i Maljevac-Velika Kladuša. Na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica-Kostajnica čeka se tri sata, a na prelazu Ličkog Petrovo selo-Izačić oko dva sata. Sat vremena potrebno je za ulazak u BiH na prelazu Županja-Orašje.

Na stranici HAK-a objavljeno je i da su duga čekanja na izlazu iz Hrvatske prema Srbiji. Na prelazu Bajakovo-Batrovci i Erdut-Bogojevo čeka se po četiri sata, na prelazu Tovarnik-Šid po tri sata, a na prelazima Ilok-Bačka Palanka i Principovac po dva sata.

Gužve su i na ulazu u Srbiju iz Mađarske pa se na prelazu Horgoš čeka dva sata, a tri i po sata na prelazu Bački Breg.