SRAMNO: Grad prepun problema a Stanivuković kupuje nove automobile

BANJALUKA – Gradska uprava Banjaluka planira da proširi svoj vozni park sa tri nova automobila u vrijednosti od oko 146.250 KM, koji će uglavnom biti na raspolaganju gradonačelniku Drašku Stanivukoviću i njegovim bližim saradnicima.
Ti automobili bi trebali da se priključe floti od oko 66 vozila, sa kojima Gradska uprava prema posljednjim podacima raspolaže.
Kako bi nabavili vozila Grad Banjaluka je raspisao tender pod nazivom nabavka vozila za potrebe Gradskog štaba za vanredne situacije u vrijednosti 125.000 KM bez PDV-a ili 146.250 KM.
Sam Štab ima veći broj članova. Predsjednik je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, a zamjenik predsjednika Milada Šukalo, koja je ujedno i  Stanivukovićeva savjetnica te predstavnici gradskih odjeljenja i službi. Oni kao dio aktuelne administracije imaju na raspolaganju vozni park Gradske uprave, a sada trebaju dobiti vozila koja su striktno za njih namijenjena.
Štab ima i eksterne članove, predstavnike gradskih i republičkih ustanova, institucija i preduzeća, kao što je policija, zdravstvo, obrazovanje. Oni učestvuju u radu štaba u zavisnosti od situacije.
Rok za prijem ponuda je 2. april, a kriterijum za dodjelu ugovora je najniža ponuđena cijena.
Iz tenderske dokumentacije je vidljivo da je u planu kupovina tri automobila, koji trebaju biti bijele boje i da su proizvedena prošle godine. Moraju biti benzinci sa šest brzina, fabričkom garancijom minimalno osam godina i do minimalno 150.000  pređenih kilometara.
Po preuzimanju vlasti u Banjaluci jedna od prvih odluka gradonačelnika Stanivukovića se odnosila upravo na vozni park grada Banjaluka.
On je tom prilikom naložio da se svi ključevi službenih automobila vrate u prostorije kabineta gradonačelnika. Sve to je objavio na društvenim mrežama uz napomenu da postoje i automobili u vrijednosti od preko 100.000 KM, koji će, kako je tada najavio, biti prodati “jer za građane Banjaluke postoje prioritetnije stvari”. Iako je to najavio prema raspoloživim informacijama do prodaje automobila nije došlo.