Emitovan audio-snimak svjedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska

Na televiziji Pink objavljen audio-snimak svjedoka ubistva Bojana Mijailovića u selu Banjska.

Banjska (Foto: TANJUG/ DOPISNIK KiM) -

Banjska (Foto: TANJUG/ DOPISNIK KiM)

– Dana 24. septembra zadesio sam se u Banjskoj gdje sam se sreo sa grupom naših ljudi u uniformama. Prišao sam kod njih, pitao sam da li treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren, znam je li treba nešto da vam se pomogne. Tako dok sam pričao sa njima, odjednom je počela da puca na nas tzv. kosovska policija – rekao je svjedok.

 

Pucali su, dodaje, sa svih strana, “iz svega i svačega”.

– Nisam znao uopšte šta se događa, mislio sam da niko živ neće da se izvuče… Pucali su iz svega i svačega. Rekao sam da znam ovaj put, tamo može da se bježi i krenuo sam da bježim, a za mnom je krenuo Bojan Mijailović. Trčeći kroz šumu, putem nas je jurila grupa tzv. kosovskih policajaca koja je pucala za nama, bez ikakvog upozorenja – stoj, stani… Bili smo bez pušaka, bez ičega. I još par metara, pogodili su i njega i mene – svjedoči on o sukobu.

Ispričao je da je Bojan pao na put i više nije mogao da bježi, dok on sam skočio “pod put”,da se skloni.

– Kada sam se podigao da vidim šta je i kako je, vidio sam da je njemu prišla grupa policajaca i sa neke neposredne blizine, od dva metra pucali su u njega – rekao je svjedok.

Nakon što se tu zadržao, kako kaže, par sekundi, vidjevši da mu je život u opasnosti, nastavio je da bježi, a policija ga je primjetila i nastavila da puca za njim.

– Јa sam znajući te puteve, uspio da se izvučem do nekog potoka i dalje šta je više bilo…. Јa stvarno ne znam – završio je svoje svjedočenje očevidac sukoba u Banjskoj.