Ogorčeni Stanivukovićevim: "Na naše glasove više ne možeš računati"

Roditelji čija djeca pohađaju privatne vrtiće u Banjaluci uputili su oštru poruku gradonačelniku Drašku Stanivukoviću, ističući da više neće podržavati njegovu politiku. Gradsku administraciju optužuju da i dalje nije isplatila subvencije u iznosu od 60 KM za prošlu godinu, dok je Stanivuković odbio i izjednačavanje subvencija za vrtiće.
“Kaže prošle godine kasnio jer nije usvojen rebalans, čudno rebalans tražio kad je već bio u kašnjenju 3 mjeseca. Uostalom, nije rebalans kriv za kašnjenje već prosto budžetom za 2023. nije ni bila predviđena isplata svih subvencija, kao što ni budžetom za 2024. nije predviđena isplata svih subvencija po 60 KM”, izjavili su ogoročeni roditelji. 
Roditelji dodaju da je Stanivukovićev budžet usmjeren na putovanja i stručne saradnike, dok su subvencije za privatne vrtiće ostale zanemarene.
“Bravo Banja Luko. Banja Luka je porodica”, napisali su sarkastično.
 Podsjećamo, grupa roditelja pokrenula je inicijativu za izjednačavanje subvencija za djecu u svim predškolskim ustanovama u Banjaluci. „Grad predškolske ustanove u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje subvencioniše sa oko 350 KM mjesečno, a istovremeno subvencije za privatne vrtiće su 60 KM mjesečno. To je čak šest puta manje, a već četvrta subvencija kasni“, rekao je Đorđe Konjević, jedan od pokretača inicijative.
Kaže da se u Banjaluci trenutno nalazi 2.000 djece na čekanju jer nema mjesta ni u privatnim vrtićima.